Şirince'de nefesler tutuldu, boş yer yok. Maya takvimine göre Marduk gezegeninin 21 Aralık 2012 tarihinde dünyaya çarpmasıyla yaşanacağı düşünülen kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü'nde heyecanlı bir bekleyiş yaşanıyor. Kimse Maya kıyamet senaryosuna inanmasa da bu atmosferi yaşamak isteyen binlerce kişinin Şirince'ye akın etmesi bekleniyor. Sadece 165 yatağın bulunduğu Şirince'de o yataklar da günler öncesinden rezerve edilince işletme sahipleri ek yataklarla kapasiteyi 500'e çıkarabildi. Daha fazla sayıda gelen olursa çadır ve araçlarında yatmak zorunda kalacak.

Özel güne özel şarap

Ara sokaklarında koşuşturmacanın yaşandığı köyde, bu özel günü fırsata çevirenler de dikkat çekti. Şarap üreticisi Erkan Önoğlu, '21 Aralık 2012 Kıyamet Günü' adlı özel şarabını üretip piyasaya sundu. Önoğlu, "O güne özel şarap ürettik. Şimdiden ilgi çok yoğun. O güne yaklaştıkça da ilgi ve heyecanımız artıyor. 21 Aralık, cuma gününe denk geliyor, o gün ve akabindeki hafta sonu köy olarak potansiyelimiz artacak. Biz, şarabımızla hazırız. Gelecekleri bekliyoruz" diye konuştu.

Hediyelik eşya satıcısı Cumhur İnal ise "Konaklama yetmeyecek, doğa da bize yardımcı olacak. Şarap festivallerindeki katılıma bile yetmeyen bir konaklama vardı. O gün ise büyük izdiham olacak, asıl kıyamet insanlardan dolayı kopacak" diye konuştu. Bu arada, köyde, otopark alanları da hazırlanırken, jandarma trafik ve asayiş ekiplerini de arttırdı.

Bilim 'Sıradan bir gün' diyor

Tüm dünyada büyük ilgi gören kıyamet senaryolarına bilim dünyasından önemli itirazlar var. NASA bile bu konuda bir açıklama yapmak zorunda kalırken, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Genel Astronomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Evren söylentilerin bilimsellikle alakasının olmadığını söyledi. Prof. Dr. Evren, "21 Aralık astronomi için elbette önemli bir gün. Fakat her şey doğal döngüsünde ve daha önceki 21 Aralık'lardan farklı bir gün olmayacak" dedi.