1957 model klasik International  Harvester A110 Stepside'ı satın alıp İstanbul'dan Mersin'e getiren Murat Ergenç,  aracı orijinaline yakın haline dönüştürmek için 100 bin lira harcadı.

Mersin'de yaşayan ve çocukluğundan bu yana klasik araçlara hayranlık  duyan 35 yaşındaki Ergenç, İstanbul'daki bir yakınında 1957 model International  Harvester A110 Stepside model araç bulunduğunu öğrendi.

Yaklaşık 15 yıldır kullanılmadığı için hurdaya çıkan aracı almaya  karar veren Ergenç, 1959'da Türkiye'ye giren ve uzun yıllar kullanılan klasik  aracı çekici yardımıyla Mersin'e getirdi.

Ergenç, aracı eski günlerine döndürebilmek için tamircisiyle hummalı  bir çalışma içerisine girdi. İlk olarak aracın tüm parçalarını söken Ergenç,  yaklaşık 2,5 yıl süren çalışma sonunda 100 bin lira harcayarak arabayı ilk haline  yakın bir duruma getirdi.

Ergenç, özellikle Amerikan klasik araçlarına ilgisi olduğunu söyledi.

Daha öncede bir klasik araç alıp sattığını anlatan Ergenç, "Bu araç 15  yıl boyunca İstanbul'da atıl kaldığı için tabanı bile yoktu." dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR TANE DAHA VAR"

Aracın, klasik araba tutkunları için ayrı bir önemi olduğunu  vurgulayan Ergenç, şöyle konuştu:

"Aracım 1957 International Harvester A110 Stepside dediğimiz model.  Türkiye'de bu araçtan bir tane daha var. Başka da bu kondisyonda yok ancak  hurdasını bulabilirsiniz. Hatta Amerika'da bile 3-5 tane bu model ve kasadan var.  Bu araçlardan çok kalmadı. 8 silindir motoru var. Otomatik vites ve hidrolik  direksiyon. Yaklaşık 200 beygir gücünde. Aracı Mersin'de sıfırdan yaptık  diyebiliriz. Yapımı yaklaşık 2,5 yıl sürdü. İlk 2 yıl burada, 6 ay da Adana'da  motor bakımı yapıldı. Aracı komple söktük. Söktüğümüz zaman gördük ki aracın  tabanı bile yok. Tamamen boyandı, sıfırlandı. Bunun için 100 bin lira para  harcadım."

Aracı satmayı düşünmediğini ifade eden Ergenç, araca vatandaşların  büyük ilgi gösterdiğini ve en çok yakıt tüketimi ile yaşını merak ettiğini  anlattı.