Antalya'da Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) aylık toplantısına katılan Koç, turizmcilerin "50 yaşında olsaydınız ne yapardınız?" sorusu üzerine, "32 yıl önce 50 yaşımdaydım ve o dönemlerde Türkiye'de 1980 ihtilali yaşandı. İşleri kapalı ekonomide yürüttük.

AMAN DİKKAT ET SAĞLIK ÇOK ÖNEMLİ

Bugün ise şartlar bambaşka. Türkiye, dünya ile özellikle de girse de girmese de AB ile entegre oldu. Seneler su gibi geçti. Her sene insanın üzerine bir yük daha getiriyor. Sağlık demokrasi gibidir. Elden gitmeyince kıymeti bilinmez. Sayın Başbakan'a öyle bir mektup yazdım ve 'Aman dikkat et' dedim, sağlık çok önemlidir." dedi.

AVRUPA'DAKİ EKONOMİK KRİZ

Rahmi Koç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Avrupa'daki ekonomik krize dikkat çeken Koç, bu durumdan Türkiye'nin de etkileneceğini söyledi. Türkiye'nin ticaretinin yüzde 60'ını, Koç Grubu'nun ise yüzde 55'ini Avrupa Birliği ülkeleriyle yaptığına işaret eden Koç, dolayısıyla Avrupa'daki yavaşlamadan etkilenileceğini vurguladı. Herkesin çok dikkatli olmasını isterken, hükümetin de gerekli tedbirleri, kararları hadiselerin arkasından değil, önüne geçerek almasını talep etti.

ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Koç, "Sayın Başbakan'ımızın da söylediği gibi, önceki krizde haklı çıktı. O zaman bizi teğet geçti. Çünkü o zaman bizim bankalarımız Amerika'daki bankalar gibi kimin eli kimin cebinde ne olduğu belli olmayan fevkalade kompleks, bankalar mekanizmalarında bilgili, ilgili değildi ve tecrübesi yoktu. Bu işleri bilmediğimiz gibi bankaların da özvarlıklarını yapılandırmıştık. Ama bugünkü dönem, o günkü dönem değil." diye konuştu.