Hem iş yerlerinde hem evlerde çoğu zaman ihtiyaç duyulan ve kullanılan koli bandı özellikle de taşınma aşamasında kullanılan bir bant çeşididir. Koli bantları kendi içerisinde boyut ve renk bakımından çeşitlere ayrılmıştır. İhtiyacınıza uygun koli bandını kullanarak; sorunsuz bir iş gerçekleştirebilirsiniz.

Koli Bandının Kullanım Alanları

Koli bantları her türlü kolinin, paketlenmesinde ve ambalaj haline getirilmesinde kullanılabilir özelliktedir. Bu amaçla genellikle evlerde taşınma işlemi için iş yerlerinde mal taşımak için ürün paketlemek amacıyla kullanılabilir. Ayrıca güvenlik bandı olarak kullanıldığı da olmuştur. Hatta kimi zaman standart bant bulunmaması halinde koli bandı tek taraflı küçük bantların işlevlerini de görebilir türde çok fonksiyonlu bir banttır. Yapıştırıcı özelliği sağlam olduğundan farklı parçaların bir araya getirilmesi ve sabitlenmesi için kullanılması da uygundur. Ancak görsel açıdan ve iletkenlik açısından hangi parçaların sabitleneceği konusunda temkinli olunmalıdır.

Teknik Özellikler

·         Koli bandı, yapışkan kısmı kuvvetli olmasıyla bilinir. Yapıştırıldığında çıkartılması oldukça zordur. Bu nedenle kolilerde kullanıldıktan sonra üzerlerinde iz bırakması da söz konusudur.

·         Koli bandının yapışkanlık gücünü artırmak amacıyla bant, hot melt tutkal teknolojisi kullanılarak üretilir.

·         Renk çeşidi olarak üretici firmaya göre farklı sayılar söz konusudur. Genel olarak şeffaf, kahverengi, sarı ve beyaz renklerde üretilebilmektedir. Ancak firmaların kullanabilmesi durumunda logo baskılı koli bantları da tasarlanabilir.

·         Her üreticiye göre farklı olmak üzere ortalama olara 1300 ila 6000 metre uzunluklarında üretildiği bilinmektedir.

Koli Bandı Nerelerden Temin Edilebilir?

Koli bantları günümüzde hırdavatçı, kırtasiye, market ve yapı market gibi alanlarda kolaylıkla bulunabilir. Ancak kapsamlı bir koli bandı talebiniz varsa özel olarak firmalarla iletişime geçmeniz gerekecektir. Özellikle de özel baskı talebi söz konusu olduğunda bu şekilde çalışmalar yapan firmalarla iletişim kurmanız önemlidir. Bant konusunda isim yapmış, profesyonelliği ve geniş ürün yelpazesi ile tanınan İstanbul Bant, bant konusunda her anlamda ihtiyaçlarınıza cevap verecektir. Firmanın web sitesini ziyaret ederek kurumsal kimliğine bakabilir, ürün yelpazesini inceleyebilir ve siparişte bulunabilirsiniz.