Türkiye’de ulaşımı ücretsiz yapması ve en ucuz suyu satması ile gündeme gelen Tunceli’nin Ovacık Belediyesi, 600 dönümlük Hazine arazisine yoksullara dağıtmak için nohut, patates ve fasulye ekti. Bu ürünlerden nohut hasadı başladı.

NOHUTTAN BEKLENEN VERİM ALINDI

Ovacık Belediye Başkanı TKP’li Fatih Maçoğlu, nohutta beklentilerinin üzerinde verim aldıklarını, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen gönüllülerin türkü ve marşlar eşliğinde çalıştığı söyledi.

HERKES GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR
Bu uygulamalarıyla Ovacık’ta kollektif bir yaşamın olabileceğini Türkiye’ye ispat ettikleri görüşünü savunan Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, şunları söyledi: "Aslında bu yıl yapılan ilk hasat değil. Bu geçen yılda çok az bir ekim yaparak deneme yapmıştık. Ama bu yıl sadece nohut için 150 dönüm ekim yaptık, gelecek yıl bunu daha da arttıracağız. Bugünlerde hasadını yapıyoruz. Her gün en az 30 ile 50 kişi arası gelip tarlada nohut topluyor ve 7 gündür buraya gelen herkes gönüllülük içinde büyük bir zevkle tarlada çalışıyor."

İZMİR'DEN TUNCELİ'YE

Nohut hasadında çalışan gönüllülerden üniversite öğrencisi Güneş Kaçar, "İzmir’den Tunceli’ye tatil için geldim ama komünist belediyenin nohut hasadı yaptığını duyunca koşup geldim ve tarlada çalıştım. Burada olmaktan da mutlu oluyorum. Zorlansam da çalışacağım çünkü, burada halk için halk yararına ve öğrencilerimizin okuması için bir üretim yapılıyor. Bu Türkiye’ye örnek bir çalışmadır" dedi.