Son dönemde artan konteyner ev kullanımı, bu sektörü cazip bir hale getirmiş ve ülkemizde birçok konteyner yaşam alanları imal eden fabrikalar hizmet vermeye başlamıştır.

Son dönemde artan konteyner ev kullanımı, bu sektörü cazip bir hale getirmiş ve ülkemizde birçok konteyner yaşam alanları imal eden fabrikalar hizmet vermeye başlamıştır. Bu sayede tüketiciler, üretim çeşitliliği ve fiyat avantajları için çeşitli alternatifler bulabilmektedir.

Dikdörtgen bir yapı olan konteynerler, ilk olarak taşımacılık sektöründe ortaya çıktı. Uluslararası nakliyelerde, fabrikalar ürettikleri malların toplu nakilleri için konteynerlere yükleme yaptı. Bu konteynerler tüm dünyada belli standartlara göre üretildiği için, her konteyner her türlü ulaşım aracında ve her ülkede aynı güvenlik ve teknikle taşınabilme imkânı sağladı. Konteynerler, hızlı üretimi, sağlamlık ve dayanıklılığı, üst düzey güvenlik sunması, diğer yapılara göre son derece ucuz olması gibi nedenlerle farklı amaçlar için de kullanılmaya başlandı.

Her türlü bina gereksinimini karşılayacak esneklikte üretilebilen konteynerler, ev, garaj, depo, ofis, işyeri, büfe gibi kullanım alanları için rahatlıkla hizmet verebilmektedir. Nakliye konteyneri dışında yaşam alanı olarak üretim yapan birçok fabrika dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de kurulmuştur, kurulmaya da devam etmektedir.

Sahip oldukları arasa üzerinde bir evlerinin olmasını isteyenler, bunu ahşap, betonarme, prefabrik ya da çelik konstrüksiyon gibi seçeneklerle gerçekleştirmek yerine konteyneri tercih etmektedir. Bu tercihte birçok önemli neden göze çarpar. Öncelikle, konteyner evler diğer yapı tiplerine göre çok daha ucuza satın alınabilir. Ayrıca, çok daha hızlı üretilip, teslim edildiği anda kullanıma hazırdır. Konteyner ev sahibi olabilmek için müşterinin bir kaç seçeneği bulunur. Öncelikle, fabrikaların ürettiği standart ev projelerinden birini tercih edebilir. Bu fabrikada hazır bir evi hemen satın alıp, anında kullanmak ya da çok daha hızlı ve uygun fiyatla ev sahibi olabilmeyi sağlar. Müşteri, isteğine göre bir proje hazırlatabilir. Tüm konteyner fabrikaları özel üretim yapabilirler. Müşterilerinin taleplerine göre konteynerlerin yapılarında ve özellikle iç mimarilerinde değişikliğe gidebilirler. Bu konteynerin imalat süresi ve maliyetini tahmin edildiği kadar çok yükseltmez. Konteyner ev sahibi olmanın bir diğer seçeneği de ikinci el konteyner satın almaktır. Bir evi ikinci el olarak satın alma seçeneği insanlara şaşırtıcı gelebilir. Ancak konteyner evlerin önemli özelliklerinden biri de kolay nakil edilebilmesidir. İnternet siteleri üzerinden birçok ikinci el konteyner ev bulabilirsiniz. Bu evlerden arsanıza, kullanım amacınıza uygun olanı seçerek, satın alabilir ve satın aldığınız evi düşük bir maliyetle kendi arsanıza taşıyıp, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

İnsanları şaşırtacak derecede ucuza ev sahibi olmanın yolu olan konteyner yapılar, dilediğiniz zaman ek yapabilme, kullanım alanını genişletebilme imkânı da sunar. Konteyner ev sahipleri, diledikleri zaman evlerinin yanına, üstüne ya da hem yanına hem de üstüne birlikte ekler yapabilir. Böylece evini dilediği gibi genişletebilir. Üstelik bu ekler, mevcut evinize son derece hızlı ve düşük bir maliyetle eklenebilir. Evinizin yanına konteynerden arabanız için garaj yaptırabilir, dilediğiniz boyutta bir depo sahibi olabilirsiniz.

Konteyner evler, yüksek oranda ısı ve ses yalıtımı sunmaktadır. Ayrıca, güvenliği ve dayanıklılığı ile uzun yıllar ilk günkü özellikleriyle hizmet edecektir. Konteyner evler, tüm elektrik ve su tesisatı döşenmiş, zemin döşemeleri, mutfak, banyo, tuvalet gibi alanları kullanıma hazır şekilde üretilecektir. Bu alanlarda dilediğiniz gibi değişiklik yapabilme imkânına da sahipsiniz. Fabrikadan, banyonuzu daha büyük, mutfağınızı daha farklı bir yerde ya da zeminlerde farklı bir döşeme talep edebilirsiniz. Evinizin dış cephesinde dilediğiniz zaman değişiklik yapabilir, siding, ahşap gibi kaplama giydirmeler yapabilirsiniz. Konteyner evler kullanım esnekliği, ucuz maliyeti ile ev sahibi olmanın en kolay, en ucuz, en konforlu ve en hızlı yoludur.