Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde toprağa gömülmüş halde cesedi bulunan kız bebeğini, annesinin 16 yaşındaki Z.T. canlı gömmüş. İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan Z.T., ifadesinde aynı köyde oturan amcasının oğlu 18 yaşındaki Ali T.'nin zorla kendisiyle birlikte olduğunu, hamileliğini bol kıyafet giyerek gizlediğini, doğurduktan sonra bebeği market poşetine koyup diri diri toprağa gömdüğünü söylediği ileri sürüldü.

KÖPEĞİN AĞZINDA BULUNMUŞTU

1 Mayıs'ta Kadirli İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki Yenigün Köyü'nün Ziyaret Mevkii'nde köpeğin toprağı eşeleyerek bir şey çıkardığını gören 29 yaşındaki Ebru Tekdemir, ne olduğunu anlamak için baktığında hayvanın ağzında Bebek cesedi olduğunu görünce, babası İsmet Tekdemir'e haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve Cumhuriyet Savcısı, yaptığı incelemede bebeğin kız olduğunu tespit etti. Bebeğin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

MARKET POŞETİNDEKİ BARKOT YAKALATTI

Olayla ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturmada, bebeğin cesedinin koyulduğu market poşeti incelemeye alındı. Market poşetindeki barkot numarasından hangi marketten satın alındığını belirleyen jandarma, çevredeki işyerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye aldı. 15 Nisan'da marketten alış veriş yapan İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Z.T.'nin bol kıyafetlerinden şüphelenen jandarma genç kızı gözaltına aldı. Sorgusunda suçunu itiraf eden genç kız, aynı köyde oturan amcasının oğlu Ali T.'nin kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini, bu ilişki sonucu hamile kaldığını söylediği öğrenildi. Hamileliğini doğum anına kadar bol kıyafetler giyerek gizlediğini söyleyen Z.T., kimsenin haberi olmadan kız bebeği dünyaya getirdiğini, ardından marketten aldığı poşete koyup, olay yerine götürüp diri diri gömdüğünü anlattı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Z.T.'nın ifadesinin ardından jandarma baba Ali T.'yi de gözaltına aldı. Ali T. ise ifadesinde bebeğin dünyaya gelmesinden de toprağa gömülmesinden haberinin olmadığını söyledi.

Z.T. ile amcasının oğlu Ali T., ifadelerinin ardından bugün sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.