Korona 19 ile ilgili olarak aşı ve ilaç bulmak için Dünya geleninde yapılan yığınla araştırmalara  Türkiye’de  virüse elektrokimyasal müdahale ile olumlu sonuçlar alındığı açıklandı.
Konu ile ilgili olarak Oro ilaçları şu açıklamayı yaptı: "Şirketimiz Oro ilaçlarlı KOVİD 19 Hastalığının tedavisi amacıyla Corona virüs üzerinde yaptığı çalışmalarda büyük ilerleme kaydeden araştırmacı Serkan Tunç ile tedavinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi amacı ile iş birliği anlaşması imzalamıştır. Yapılan ön çalışmalarda klasik tıp ve farmokoloji alt yapısı dışında vucüdun elektrokimyasal manipülasyon ile virüsün etkisiz hale geldiği ve hızlı antikor oluşumuyla da normal vakalarda tedavinin 2-24 saat içinde ağır vakalarda ise 48 saat içinde tamamlanacağı öngörülmektedir.
Bu yöntemle oluşturulacak tedavi uygulamaları için Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü çatısı altında oluşturulmuş, KOVİD 19’la mücadele amacıyla kurulan Bilimsel Araştırma Platformu destek sağlamış ve hayvan deneyleri aşamasına geçilmiştir.
Covid 19 tedavisinde heyecan yaratacak ve Sağlık Bakanlığının destek verdiği bu gelişme ile ilgili detaylar bilimsel çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna Sağlık Bakanlığımızın izni ve onayı ile açıklanacaktır.
Ayrıca tedavi yöntemi buluş sahibi Serkan Tunç tarafından TPE (Türk Patent Enstitüsü) nezdinde patent başvurusu ile koruma altına alınmıştır."