Türk uçağını Soçi'ye kaçırmak isteyen korsanın etkisiz hale gelmesini ve yolcuların kurtarılmasını 'müzakereci' polisler sağladı. Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre; 'Rehine Kurtarma ve Müzakere Kısım Amirliği' üç ay önce kurulmuştu.
Rusya'nın Soçi kentine kaçırılmak istenen ancak pilotun Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirdiğiuçaktaki yolcuların kurtarılması ve hava korsanının etkisiz hale getirilmesinin ayrıntıları netleşmeye başladı. İstanbul polisi ilk kez bir hava korsanlığı olayında 'müzakereci' kullandı.
Ukrayna'da halen cezaevinde bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yulia Timaşenko'nun, Ukrayna ve Rusya'da bulunan tutukluların serbest bırakılması için korsan eylem planlayan Ukraynalı Artem Kozlov, Türk bir hava yolu şirketine ait uçağı kaçırdı. Korsanın Soçi'ye gittiğini zannettiği uçak, kaptan pilotun ustaca müdahelesi ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirildi. Yerde oluşturulan müzakere ekibinin başında bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro komiseri komiser Cemalettin Demirci, bir tercüman aracılığı ile korsan Kozlov ile konuşmaya başladı.