Günümüzde kilo vermek için tercih edilen yöntemlerden biri de korsedir. Özellikle çok fazla kilosu olmayan, balık etli kadınların çokça tercih ettiği bir yöntemdir korse kullanmak.

Peki, korse kullanmak sağlığı olumsuz yönde etkiler mi?

Korse kullanmanın, özellikle bel bölgesindeki yağların erimesinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Ancak bu kilo verme işlemi direkt olarak değil aslında dolaylı yoldan gerçekleşmektedir. Korse kullanan kişi rahatça hareket edemez. Haliyle korse takarak yemek yemek de oldukça zordur. Bu da bir süre sonra öğünler arasında yapılan atıştırmaları, abur cubur tüketimini engellemektedir. Bu sayede korse takan kişi, o saatlerde yemek yememeye alışır. Bir süre sonra alışkanlık haline gelen bu durum, kişiye kilo verdirir. Bu durumun alışkanlık haline gelmesi için tahmin edersiniz ki her gün düzenli olarak korse kullanmak gerekmektedir.

Korse, bir davete gitmeden önce kıyafetin altına giyilerek de kullanılmaktadır. Bu sayede bel çevresindeki fazla yağlar korse kullanımının etkisiyle görünmemektedir.

Korse kullanımı tüm bunların dışında sağlık açısından da tavsiye edilmektedir. Özellikle göbek fıtığı olan, bel ağrıları çeken ve sezaryen doğum sonrası korse kullanımı önerilmektedir. Ancak korse kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Zira her hasta için her tedavi şekli doğru olmaz.

Her şeyden önce ürünün temizliğine oldukça özen gösterilmelidir. Terlemeye neden olup hava almayı engelleyen bu tip ürünler bir süre sonra mantar ve bakteri oluşumuna neden olabilmektedir. Bu yüzden düzenli olarak havalandırması ve temizliği yapılmalıdır.

Korseyi kullanmak isteyen kişi ne amaçla kullanacağına karar vermelidir. Bu karar göre korsenin seçimi yapılır. Hamilelik sonrası, zayıflatma amaçlı, çelik, medikal, parafinli, sağlık sorunları nedeniyle kullanılacak olan korseler farklılıklar göstermektedir. Amacına uygun olarak kullanılan ürün, sizi doğru sonuca götürecektir.

Korsenin kilo vermek ve zayıflamak amacıyla kullanılması durumunda günde en az 4 saat takılması gerekmektedir. Bu süre 8 saate kadar uzayabilir. Sabırla her gün takılan bu ürün, başlarda çok zor gelse de bir süre sonra alışkanlık kazandıracak ve kilo verimi başlayacaktır. Özellikle kalça ve bel çevresindeki yağların eritilmesinde büyük rol oynamaktadır. Korse modelleri ile ilgili çeşitleri http://www.ckgstore.com/korse adresinden inceleyebilirsiniz.