BTK’nın İletişim Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile ilgili ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre BTK bünyesinde faaliyet gösteren Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak giriş sınavı ile iletişim uzman yardımcısı alınacak. Teknik Hizmetler Sınıfı 8. ve Genel İdare Hizmetleri sınıfı 9. dereceli kadrolar için toplam 20 adet kadroya atanacak iletişim uzman yardımcılarının 14’ü elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, bilgisayar ve telekomünikasyon mühendisliği, 6’sı ise hukuk fakültesi ile işletme, iktisat, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümleri mezunu olacak. Adayların yapılacak giriş sınavına katılabilmek için devlet memuru olmada aranan kriterleri taşıması, yazılı sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olması, 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS), ilgili puan türünde en az 70 puan alması gerekecek.

-BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK-

Giriş sınavına katılmak isteyen adayların öncelikle Kurumun internet sitesinde (www.btk.gov.tr) yer alan başvuru formunu doldurarak, elektronik ortamda göndermeleri gerekecek. Yazılı sınav, 21 Ekim 2012 tarihinde saat 14.30 da Ankara’da yapılacak. Yazılı sınava katılan adaylar arasında en yüksek puandan başlamak üzere öğrenim alanları itibariyle yapılacak sıralamada atama yapılacak boş kadro sayısının 4 katı aday başarılı kabul edilerek sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Adayların yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekecek.

-KOSGEB 65 SÖZLEŞMELİ KOBİ UZMANI ALACAK-

KOSGEB Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere sınavla 65 sözleşmeli kobi uzman yardımcısı alınacak. Başvuruda bulunacak adaylarda, kamu haklarından mahrum bulunmama, yazılı sınav tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşını doldurmama, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmama şartı aranacak. Adayların diğer kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmaması, mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olduğunu tevsik etmesi veya diğer kuruluşun ve KOSGEB'in muvafakatı ile mecburi hizmet süresini KOSGEB'de tamamlamayı taahhüt etmiş bulunması gerekecek. KPSS sınavının PUAN68 türünden, 2012 veya 2011 yıllarında asgari 75 puan alan adaylar, başvurularını 17 Eylül 2012 Pazartesi tarihinde saat 09.00’dan 28 Eylül 2012 Cuma günü saat 17.00’e kadar http://www.kosgeb.gov.tr internet adresinden, elektronik ortamda başvuru formunu doldurarak yapacak. Adayların doğrulattıkları elektronik posta adreslerine başvuru yaptıklarına dair bir bilgilendirme postası atılacak.

-YAZILI SINAVDA 60 VE YUKARISINDA PUAN ALANLAR BAŞARILI SAYILACAK-

Yazılı sınav ÖSYM tarafından yapılacak, adaylar 50 TL sınav ücretini 15-31 Ekim 2012 tarihleri arasında yatıracak. Yazılı sınav, Ankara’da 1 Aralık 2012 Cumartesi günü başvuru yapılan pozisyonun alan bilgisinden yapılacak. Yazılı sınavda 60 ve yukarısında puan alanlar başarılı sayılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylardan; başvurunun yapıldığı ile göre, yazılı sınav puanı en yüksek olandan başlanarak atama yapılacak pozisyon sayısının en fazla dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınav, aday personelin alan bilgisi, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, görevlendirileceği pozisyona yatkınlığı, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı kriterleri de göz önüne alınarak yapılacak.

-HER ADAY, YALNIZCA BİR İL İÇİN BAŞVURU YAPABİLECEK-

Her aday, yalnızca bir il için başvuruda bulunabilecek. Müracaatlar şu pozisyonlara yapılacak: “-Antalya, Balıkesir, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Hatay, Mersin, Kars, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Rize, Sakarya, Sinop, Sivas, Trabzon, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Batman, Kilis ve Düzce illerine birer, İstanbul ili için üçer olmak üzere toplam 30 endüstri/işletme mühendisliği bölümü mezunu.

-Afyonkarahisar, Ağrı, Aydın, Burdur, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kırşehir, Muş, Şanlıurfa ve Van illerine olmak üzere toplam 11 birer gıda mühendisliği bölümü mezunu. -Aydın, Denizli, Erzincan, Gaziantep, Isparta, İzmir, Muğla, Samsun, Tokat ve Kırıkkale illerine birer olmak üzere toplam 10 makine mühendisliği bölümü mezunu.

-Antalya, Edirne, Isparta, İzmir, Manisa ve Sakarya illerine birer olmak üzere toplam 6 Elektrik/Elektronik/Haberleşme/ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu, -Bilecik, Bursa, Nevşehir ve Tekirdağ illerine birer olmak üzere toplam 4 kimya mühendisliği bölümü mezunu, -Adana, İstanbul, Karabük ve Osmaniye illerine birer olmak üzere toplam 4 metalürji/malzeme mühendisliği bölümü mezunu.”