Koza İpek Grubu'na mahkeme kararı ile kayyum atanmasının yankıları sürüyor. Konuyla ilgili olarak dün KAP'a bir bildirimde bulunan Koza Altın kendilerine ulaşan bir karar yazısı olmadığını belirterek gelişmelerin Anadolu Ajansı'ndan takip ediliğini belirtti. 22 şirketin bağlı olduğu holdinge kayyum atanması hususunda açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, "Paralel Yapı'nın devlet içindeki faaliyetleri ve yürütmeyle ilgili, yürütmeye sızarak veya yargıya sızarak devlete dönük yaptığı eylemler ve bu anlamda da bu şirketler üzerinden sağlanan finansman, ortak bir dosya içinde değerlendirilmesi gereken hususlar" dedi.
Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının ardından Koza'dan açıklama yapıldı. Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının ardından Koza'dan açıklama yapıldı.
'ANADOLU AJANSI'NDAN TAKİP EDİYORUZ'
Açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan (KAP) şöyle verildi: "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şirketimiz ile ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili olarak Kayyum atandığı konusundaki iddiayla ilgili hiçbir tebligat tarafımıza ulaşmamış olup, bilgiler Anadolu Ajansından takip edilmektedir. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde de usulsüz bir işleme rastlanmamıştır. Herhangi bir gelişme olduğu takdirde kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir".

‘SONUÇLARINI HERKESİN KABULLENMESİ İCAP EDER'
Başbakan Davutoğlu ise Koza İpek'le ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "(Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararı) Bütün bunlar hukuki süreçler. Yani hükümet olarak biz buna müdahil, öyle veya müdahil olmak durumunda değiliz. Bir kere bu hukuka intikal etmiş olan ve hukuki bakımdan da tekemmül etmesi gereken bir dosyadan bahsediyoruz. Dolayısıyla onu hukuki sürecin doğası içinde değerlendirmek lazım. Paralel Yapı'nın devlet içindeki faaliyetleri ve yürütmeyle ilgili, yürütmeye sızarak veya yargıya sızarak devlete dönük yaptığı eylemler ve bu anlamda da bu şirketler üzerinden sağlanan finansman, ortak bir dosya içinde değerlendirilmesi gereken hususlar. Dediğim gibi bunlar hukuka intikal etmiş ve savcılık gerekli işlemleri yaparak gerekli kararları aldı. Bunun üzerinde ekstra bir yorum yapmaya gerek olmaksızın bu hukuki sürecin sonuçlarını herkesin kabullenmesi icap eder."

'15 YAŞINDAN BERİ VATANIMIZA HİZMET EDİYORUZ'
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek bir açıklama yaptı. İpek, "Bizim utanacak hiçbir şeyimiz yok. İftihar ediyorum. İnsanlar da insan gibi yaşayacaksa dimdik ayakta duracağız. Kimin ne kadar hakkı varsa o konuşmalı. Biz 15 yaşından beri vatanımıza hizmet veriyoruz. Bizim ailemizde şehitler gaziler var. Ben Sütçü İmam'ın torunuyum. Asla ve asla yılmıyorum. Onlardan tek ricam var üzülmesinler otobüslerle gelmeye kalkıyorlarmış. Herkes yerinde kalsın bekleyelim görelim. Allah en iyisini bilir. Allahtan korkan hiç kimseden korkmaz. Allah'tan korkmayan herkesten korkar" dedi.