Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin eğitim ve öğretim sezonunun sonlarına doğru her yıl geleneksel olarak düzenlediği bahar şenlikleri coşkuyla devam ediyor. 40 binden fazla öğrencinin katıldığı şenliklerde Ozan Doğulu ve Duman öğrencileri coşturuyor. Bu açılışı yapılan şenliklerde bir de ilginç ve hiç hesap edilmeyen  fakat hava trafiğini felç eden olay yaşandı.

İddialara göre; festivalin açılışı nedeniyle organizasyon şirketi tarafından geceye renk katması için düzenlenen mumlu balon şöleni Trabzon Havalimanına iniş yapmak isteyen uçakları kullanan pilotların dikkatini dağıttı.



Pilotlar kule ile irtibata geçerek gökyüzündeki parlayan cisimler hakkında bilgi istedi ve bu cisimlerin uçakların otomatik iniş sistemlerini yanılttığını söylediler. Bu uyarı üzerine Trabzon Havalimanı güvenlik görevlileri, KTÜ yönetimiyle irtibata geçerek mumlu balon etkinliğinin sonlandırılmasını istediler. Yaşanan bu kriz nedeniyle festival alanında anons yapılarak kimsenin mumlu balonları havaya bırakmaması istendi. Kriz aşıldı ve şu anda bahar şenliği tüm hızıyla devam ediyor.


KAYNAK: 61saat.com