Tüm Türkiye'de oludğu gibi Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) nevruz coşkusu yaşandı. Türkiye'nin bazı kesimlerindekinin aksine Trabzon'da barış ve huzur içinde kutlanan nevruz coşkusuna yabancı öğrenciler de eşlik etti.

Öğrencilerin Türk bayrağını alana getirmesi ile başlayan nevruz coşkusu ardından ise günün anlam ve önemine dair konuşmalarla devam etti. Daha sonra ise geleneksel nevruz ateşinin yakılması ile devam eden kutlamalar, Rektör İbrahim Özen ile Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın ateşin üzerinden atlamasının ardından devam etti. Bu yıl Rektörlüğe veda edecek Rektör Özen'in, rektör olarak bu nevruz ateşinin üzerinden son atlayışı oldu. Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun etkinliklere katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
Ardından ise sırasıyla öğretim görevlileri ve öğrencilerde nevruz ateşinin üzerinden atlayarak coşku devam etti.



Ateşin üzerinin atlanılmasının ardından sırasıyla demir dövme ve yumurta kırma gelenekleri de yerine getirilirken, daha sonra KTÜ Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Gösterinin ardından da tüm öğrenciler alana gelenerek hep beraber oyunlar oynadı.

Horon halkaları oluşturan öğrenciler daha sonra ise halk oyunları ezgileri eşliğinde oyunlar oynadılar.
Öğrenciler yaşadığı coşku ise görülmeye değerdi. Nevruz coşkusunun son dakikalarında ise etli plav ve ayran dağıtıldı.