Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) düzenlenen “Bölgesel Güvenlik Sorunları ve Türkiye’nin Güvenlik Politikaları” adlı konferansı protesto eden öğrencilerle dün KTÜ güvenlik görevlileri ve polis arasında gerginlik yaşanmıştı. Yaşanan gerginliğin ardından içeri girmeye çalışan öğrenciler Çevik Kuvvet ekipleri tarafından önce çembere alınmış ve konferansın düzenlendiği Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nin kapısından uzaklaştırılmış ve daha sonra da gözaltına alınmıştı.





POLİS YUMURTALARA EL KOYDU
Dün akşam saatlerinde savcılık talimatıyla öğrencilerin hepsi serbest bırakılırken öğrencilerin üzerinden çıkan yumurtalar ise şaşkınlık yarattı. Polis tarafından yumurtalara el konuldu.
Öğrencilerin üzerinden çıkan yumurtalar akıllara konferans çıkışı yumurtalı protesto gösterisi mi düzenlenecek? sorusunu getirdi.


KTÜ’YÜ ZİYARET EDEN İSRAİL BÜYÜKELÇİSİNE ATILMIŞTI
Son yılların moda protesto aracı olan yumurta, daha önce de KTÜ’yü ziyaret eden İsrail Büyükelçisi Gaby Levy’e atılmıştı. Ancak Levy, yumurtalı protestoyu demokrasi sınırları içerisinde görerek öğrencilerden şikayetçi olmamıştı.
Öte yandan öğrenciler arasında bir kişinin de dolandırıcılık suçlaması ile arandığı ve o kişinin de savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.


OLAYLI PROTESTONUN HABERİNİ OKUMAK VE FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN FOTOĞRAFA TIKLAYIN