Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) 21 Şubat 2012 tarihinde Kanuni Kampüsünde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen arbedenin yankıları hala devam ediyor. Sol gruplu öğrenciler bugün KTÜ Rektörlüğü önünde düzenledikleri basın açıklaması ile olayı protesto ederken dikkat çeken bilgiler verdiler.
Olayın ardından KTÜ Rektörlüğünün açtığı soruşturma kapsamında olaya karışan sol gruplu öğrencilerden O.K.’ya uyarı cezası verildiğini ifade eden öğrenciler, T.K., M.K. vce C.A. hakkında açılan soruşturmanın ise devam ettiğini kaydettiler.

TERÖR ESTİREN ELİ SOPALI ÇETELER
Bunun üzerine KTÜ Rektörlüğü önünde düzenledikleri basın açıklaması ile olayı protesto eden öğrenciler adına konuşan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Melike Arduç, “Üniversitemizde terör estiren eli sopalı çetelerle, ahbap-çavuş ilişkisi kuran özel güvenlik görevlilerinin ve polislerin bulunduğunu daha önce de bildirmiştik. Soruşturmaların sadece bizlere dönük açılmasından çıkan sonuç şudur: Belli ki olayın tutanağını tutan ve rektörlüğe bildiren güvenlik birimleri organize bir şekilde bizleri saldıran saldırganları rapor etmemişlerdir. O halde soruyoruz: Bu kadar pervasızca gerçekleri saptırmaya çalışanlar en hafif tabirle iki yüzlüdürler. Bir linç girişimini, onlarca tanık önünde gerçekleşen bir saldırıyı gizlemeye çalışmanın tanımı faşizmdir” dedi.

REKTÖRLÜĞE AĞIR SUÇLAMA
Rektörlüğün kavgayı iki grup arasında kavga olarak nitelendirdiğini kaydeden Arduç, “”Bu gruplar sürekli çatışma halinde biz bu grupların güvenliğini sağlayamayız” diyerek çete saldırısının üstünü örtemeye çalışmıştır. Failleri tek tek bildirmemize rağmen, rektörlük haksız yere sadece bizlere soruşturma açarak provokasyona başından destek veren bir konuma düşmüştür” diye konuştu.
Öğretmenler gününde aynı saldırıların olduğunu ifade eden Arduç, “Eğitim Fakültesi’nde yine aynı derneğe mensup çeteler basın açıklaması gerçekleştirdiğimiz sırada bizlere saldırmıştır. Ancak rektörlük saldırgan gruba hiçbir yaptırımda bulunmamıştır. Eğitim Fakültesi’nde ki olaydan sorumlu tutulmayan ve aksine cesaretlendirilen çetelerin hedefi üniversitemizdeki demokrasi geleneğidir” dedi.

KİM BUNLAR?
Öte yandan elerindek pankartlar taşıyan öğrenciler ayrıca, olaya karıştıklarını iddia ettikleri sağ gruptan öğrencilerin de fotoğraflarını üzerine 'Kim bunlar?' şeklinde yazarak pankart gibi taşıdılar. Öğrenciler basın açıklamasının ardından slogan atarak olaysız ir şekilde dağıldı