HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın alt katındaki düğün salonunda, kentteki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Genel Başkan Kurtulmuş, "Şimdi Kenan Paşa'yı, Şahinkaya'yı yargılıyoruz. Bunun çok güzel bir adım olduğunu hepimiz görüyor ve inanıyoruz. Ancak aylar öncesinden şu uyarıyı yaptım. 'Bir gün Evren Paşa'yı mahkemeye çıkarırsanız, Evren Paşa gelecek ve mahkemeyle dalga geçecek' dedim.

Çünkü Evren Paşa mevcut mevzuata göre boşlukları kullanacak ve şunu diyecek: 'Kardeşim ben kötü bir şey yapmadım ki. Devletin bana vermiş olduğu vazifeyi getirdim. İç Hizmet Yasası 35. maddesi bana devleti koruma ve kollama görevini veriyordu. Ben de o görevi yerine getirdim' demiştim. Şimdi mahkemeye gelmiyor ama gelirse mahkemeyle dalga geçeceğini hep beraber göreceksiniz. Şimdi ümit ediyoruz ki Türkiye, yeni anayasa tartışmalarıyla birlikte gerçekten ciddi bir şekilde kendisini yeniden yapılandıracak, sadece milletin egemen
olduğu bir sistem kuracak" ifadelerini kullandı.

Ana muhalefet Partisi CHP'ye yüklenen Kurtulmuş, "Bu haliyle Cumhuriyet Halk Partisi devam ettiği sürece bütün partileri kapatsanız bu millet Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüzde 25'ten bir gram fazla oy vermez. O zaman sorun, 62 yıldır iktidara gelen partilerin anlayışındadır" diye konuştu.

Suriye'deki yaşanan olaylara değinen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, burada gelişen olayların Türkiye'yi komşularıyla problemli hale gelmesine neden olduğunu savundu.