BİNGÖL'DE ÇATIŞMA: 2 ASKER ŞEHİT
Bingöl’ün Genç İlçesi Yolaçtı Köyü kırsal kesiminde bugün sabah saatlerinde arama tarafa faaliyetine çıkan güvenlik güçleri, bir grup PKK’lı teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına PKK’lı teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 3 PKK’lı terörist öldürüldü, 1 teğmen de yaralandı. Yaralanan Teğmen, kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Çatışma bölgesine Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komando timleri indirildi. Bölgeden kaçmaya çalışan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli geniş çaplı başlatılan operasyonlara bölgeyi bilen geçici köy korucuları da katıldı. Kaçan PKK’lıların izlerine süren güvenlik güçleri, öğle saatlerinde Yolaçtı ile Bağgöze köyleri arasındaki kırsal kesimde PKK’lı teröristlerle yeniden sıcak temas sağladı. Burada çıkan çatışmada 2 asker ile 1 geçici köy korucusu şehit olurken, 7 asker ve 4 korucu yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Çatışma bölgesine Bingöl 49’uncu Piyade Motorlu Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle profesyonel jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Bölgede güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasındaki çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA
Şırnak'ın İdil İlçesi Dirsek Köyü'ndeki çatışmada 2 terörist sağ ele geçirildi.

MARDİN'DE ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI: 1 ASKER YARALI
Mardin-Diyarbakır karayolunda Aksu Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı askeri timler saat 09.00 sıralarında patlayıcı arama tarama faaliyetine çıktı. Mardin-Diyarbakır karayolunun 35’inci kilometresindeki Sultan Köyü yakınlarında, patlayıcı dedektörleriyle yapılan kontroller sırasında PKK’lı teröristlerin daha önceden yola tuzakladığı bir anti personel mayını infilak etti. Patlamada hafif yaralanan 1 Uzman Çavuş, Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Patlamanın ardından Mardin-Diyarbakır karayolu trafiğe kapatılarak, bölgeye takviye ekipleri gönderildi. Karayoluna frekans karıştırıcı Jammer’li araçlar getirilerek, bomba uzmanı dedektör köpeklerle yapılan aramada, yol kenarına tuzaklanmış ikinci bir patlayıcı düzeneği bulundu. Düzenek bomba uzmanları tarafından fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.
Karayolunda yapılan aramalarda başka bir patlayıcıya rastlanmadı. Askerler, güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 4 saat kapalı kalan yolda bekleyen vatandaşları teskin etmeye çalıştı.
Mardin Valisi Turhan Ayvaz, hastanede tedavi altına alınan Uzman Çavuşun hayati tehlikesinin bulunmadığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Bu arada karayolundan geçiş yapacak olan askeri konvoy da Mardin girişinde bekletildi. Konvoy, yolun açılmasından sonra yoluna devam etti.

YOLA TUZAKLANMIŞ ÜÇÜNCÜ DÜZENEK BULUNDU
Mardin- Diyarbakır karayolunda PKK’lıların yola tuzakladığı ve Uzman Cavuş Erol Tuna’nın yaralandığı mayının patlamasının ardından yapılan çalışmada bulunan ikinci düzeneğin imha edilmesinin ardından, yolda üçüncü bir patlayıcı düzeneği olduğu ortaya çıkarıldı.
Mayının patladığı yere 500 metre uzaklıkta bulunan düzenek, karayolu kapatılarak bomba uzmanları tarafından imha edildi. Karayolunda kontrollü olarak araçların geçişine izin verilirken, askerlerin başka patlayıcı olup olmadığını araştırıyor.

PKK, ŞEMDİNLİ'DE ASKERİ KULE ŞANTİYESİNE SALDIRDI: 1 YARALI
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde askeri kulelerin yapıldığı şantiye alanına girmek isteyen PKK’lılar termal kameralar tarafından tespit edildi. Bölgeye yapılan operasyonda, güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan kısa sürüreli çatışmada, şantiyede görevli bekçi yaralandı.
Olay, saat 01.30 sıralarında Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi’ne bağlı Umurlu Köyü Yolgeldi Mezrası’nın Kuzey Gedik Bölgesi 86 No’lu sınır taşında meydana geldi. 86 No’lu sınır taşı yakınlarında askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bulunduğu şantiyeye girmek isteyen PKK’lı teröristler, Derecik İç Güvenlik Alay Komutanlığı ile Umurlu Taburunda bulunan termal kameralar tarafından tespit edildi. Bunun üzerine PKK’lıların kaçabileceği bölgeler, obüs ve havan toplarıyla bombalandı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında kısa süreli süren çatışmda askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bekçiliğini yapan Osman Şandur bir iş makinesinden seken kurşunla yaralandı. Yaralanan Şandur, Derecik Sağlık Ocağı’nda yapılan ilk müdahale ardından Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şandur’un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Öte yandan aynı bölgede çalışan bir iş makinesinin altına bırakılan mayın da sabah saat 07.00 sıralarında büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, bölgedeki operasyonlar sürüyor.