İrlandalı ünlü aktör Liam Neeson, İslam dinine geçmeyi düşündüğünü açıkladı. Ünlü oyuncuyu bu karara yönelten şeyse İstanbul'a yaptığı bir gezide İslamiyet'ten etkilenmesi olmuş.
Neeson The Sun gazetesine verdiği özel bir röportajda İstanbul’a yaptığı bir ziyarette İslam dininden çok etkilendiğini vurguladı. “ İslam dininin insanı kendisine çeken bir özelliği var, Müslümanların dua şekli sizin ruhunuza hitap ediyor” açıklaması yapan Liam Neeson “Ona hiçbir sorun olmadan sarılabilirim” dedi.

İrlandalı aktör, “Günde beş kere dua etmeniz için ezan okunuyor, ilk hafta alışık olmadığınızdan bu durum sizi deliye çevirebilir ancak kısa sürede ezan sesi ruhunuzun derinliklerine girmeye başardığında dünyanın en güzel şeyi olduğunu farkediyorsunuz “ sözleri etti. İstanbul’da 4 binden fazla cami bulunduğunuda hatırlatan Liam Neeson, bazılarının sizi şaşkına çevirecek düzeyde güzellik taşıdığını, bunun bile İslam dinini seçmesi için yeterli olacağını söyledi.

62 yaşında olan Neeson bir katolik gibi eğitildiğini de hatırlatarak her zaman kendi kendisine bu dünyaya ne yapmak için geldiğinin sorusunu yöneltiğini belirtti. Ünlü İrlandalı aktör Liam Neeson, The Sun’daki röportajında tanrının varlığı ve ataism ile ilgili sürekli kitaplarda okuduğunu da itiraf etti.

Gerçek adı William John “Liam” Neeson olan aktör, 7 Haziran 1952’de Kuzey İrlanda’da doğdu. Akademi ve oscar ödüllerine aday gösterildi. sinema seyircisi onu gerçek anlamda star Wars (Yıldız Savaşları) ‘daki Jedi Qui-Gon Jin olarak tanıdı. Nazi soykırımını konu alan 1993 yapımı Shindler’in Listesi ile en iyi erkek oyuncu dalında oscara aday oldu.