Lübnan Gezilecek Yerler açısından hayli zengin bir ülke olmasının yanı sıra, ayrıca sahip olduğu deniz, kum ve güneş turizmi ile ayakta kalan ve geçimini bu şekilde sağlayan bir ülkedir. Özellikle yaz turizmi ile Avrupalı turistleri kendine çekmekte ve ülke ekonomisi ayakta kalmaktadır. Hatta Avrupa ülkelerinde kime Lübnan Nerede, Nasıl gidilir diye sorulursa mutlaka cevaplayacak düzeyde olduğuna dair inanç yaygındır.

Ancak, son zamanlarda meydana gelen iç siyasi nedenlerde dolayı Lübnan karışık bir halde ve Suud Arabistan yaptığı açıklamada Lübnan'a seyahat etmenin tehlikeli olduğunu belirtmiştir. Lübnan Başbakanı Saad Hariri ise önceki gün Riyad'da yaptığı resmi gezinin ardından Başbakan olarak koktuğunu ve ülkesindeki muhalif grupların kendisini öldürme eğiliminde olduğunu belirtmiştir.

Lübnan'da ki İran yanlısı muhalifler yani Hizbullah ise bu açıklamayı reddetmekte ve asla ölüm tehlikesinin olmadığını ısrarlar belirttiler. Haririnin Arabistan ve Amerika yönetimi etkisinde kaldığı için bu açıklamayı yaptığının üzerinde durdular. Önümüzdeki günlerde Lübnan'ı zor günler beklemektedir. Kaynak: http://gezilecekyerler.com