Ferdi Durdu’nun haberine göre, 53007 sefer sayılı Elazığ’dan Malatya istikametine gelen bir yük treni ile 53076 sefer sayılı Malatya’dan Elazığ istikametine giden başka bir yük treni, gece 02.00 sıralarında Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Kemerköprü Mahallesi Karabağlar Mevkiinde kafa kafaya çarpıştı.

KAZADA BİR MAKİNİST ÖLDÜ

Feci kazada her iki tren demir yığınına dönerken, bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD, UMKE, polis ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Kazada, makinist Mahmut Kaya olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Erdoğan Batar, Yılmaz Güneş, Halil İbrahim Alkan Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Makinist Sami Atalay ise kazayı hafif yaralarla atlattı. Kaza sonrası kaybolan Mehmet Ulutaş’ı ise arama kurtarma çalışması sürüyor.

BİR KİŞİ BÖLGEDE ARANIYOR

Kazada yaralanan İbrahim Halil Kaya, Erdoğan Batar, Yılmaz Güneş ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralı olarak kurtararak olay yerinde bekleyen ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, Mahmut Kaya isimli demiryolu çalışanın ise cansız bedenine ulaşıldı. Kazada trende bulunan Mehmet Ulutaş’ın ise henüz bulunamadığı ve ekipler tarafından bölgede arandığı öğrenildi.

Maden ve katı yağ taşıdıkları öğrenilen iki yük treninin çarpışması sonrası iş makineleri de olay yerinde çalışmalara katılıyor. Çok sayıda ekibin katıldığı arama çalışmalarında ise kayıp görevlinin, trenin enkazının altında kalmış olabileceği de değerlendirilerek çalışmaların bu yöne kaydırıldığı belirtildi.