Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Liseler Arası İyi Yönetim İlkeleri Yarışması’nda yaptığı konuşmada Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kökleri mazimizde yer alan ancak kuruluşu yeni olan bir kurum olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: “Kurumumuz tanındıkça milletimiz bizi seviyor. Sevdikçe şikâyetler artıyor, şikâyetlerin artmasından biz memnun oluyoruz. Çünkü bizim ana görevimiz devletle, idareyle vatandaşlar arasındaki sorunları mahkemelere intikal ettirmeden çözmek. Eğer bize müracaat eden bir insan müracaat ettiğinde derdini sıkıntısını biz yeteri kadar dinleyebiliyorsak ve üstüne çözüm de üretebiliyorsak bizim en çok mutluluk, memnuniyet duyduğumuz husus bu.”

Malkoç: Avukata, Mahkemeye Para Vermeyin Kurumumuza Başvurun

Malkoç: “Kurumumuz idare karşısında sizin avukatlığınızı yaptığı gibi idarenin ve kamu kurumlarının da hasmı değil. Bizim kararlarımız neticede tavsiye kararı. Yani yol gösteren karar. İdareye rehberlik yapan karar. Bu açıdan da idarecilerle çok kolay rahat anlaşabiliyoruz” dedi. 

Ombudsman: Türk Gençliği Dünya Çapında İşler Yapacak
Türk milletinin bin yıldır bu coğrafyada adalet ve hakkaniyet sayesinde kalıcı olduğunu ve kıyamete kadar da bu toraklarda olacağına inandığını söyleyen Malkoç İyi Yönetim İlkeleri Ödül Töreni’ne katılan gençlere de şöyle seslendi: “Siz kendinizi iyi yetiştiriyorsunuz. Eksiğimiz noksanımız var bunları ortaya koyacağız. Ama kendimize haksızlık yapmayacağız. Bakın dünyanın en büyük havalimanını yapan mühendisler bizim okullarımızdan yetişti. Veya savunma sanayinde insansız hava aracını yapan mühendisler bizim okullarımızdan yetişti. Ama sizler sadece Türkiye çapında değil dünya çapında olacaksınız.”

Ödül törenine Başdenetçi Malkoç’un yanında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, ilçe milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.