Malkoç, "Rusya ve ABD Türkiye'nin güneyinde PYD konusunda anlaşıyorlar mı? Anlaşıyorlar. Türkiye'ye zarar verme konusunda anlaştılar mı? Anlaşıyorlar. Bu bizim zayıflığımız değildir. Bu bizim dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkenin yanlışlığı ve hatasıdır" dedi.

Esenler Belediyesi tarafından Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Necmettin Erbakan'ı anma programında Malkoç, Erbakan'ın mücadele insanı olduğunu anlattı.

Necmettin Erbakan'ın partisi kapatıldığı zaman, "Bugün bizim için en acı gün, yüreğimiz yanıyor ama biz memleket sevdalısı insanlarız. Kimse tahriklere kapılmasın, taşkınlık yapmasın, gitsin evinde rahat otursun" dediğini aktaran Malkoç, Erbakan'ın bir sabır abidesi olduğunu kaydetti.

Malkoç, şöyle konuştu:

"Rahmetli hocamızın temel özelliklerinden biri, kesinlikle yenilgi bilmediği gibi yorulmak da nedir bilmezdi. İnanılmaz bir azim ve gayret vardı. En zor zamanda bile tebliğ vazifesinden geri durmazdı. 28 Şubat'ta özellikle Çevik Bir ve arkadaşları, 18 maddeyi Erbakan hocamıza imzalattırmaya çalıştı, imzalattırmak için MGK Genel Sekreteri İlhan Kılınç'ı yanına gönderiyorlar. Her seferinde de İlhan Kılınç'a söylediği şey şu; 'Bu 18 maddeyi hiçbir Müslüman evladı yazmış olamaz. Sen bunları bana imzala diye geliyorsun ya ama sen de içinden inanarak bunları getirme bana. Çünkü imanın gider.' Cunta onu devirmeye kalkmış, Erbakan ise onun imanını kurtarmaya çalışıyor. Böyle bir manevi güzelliği vardı."

Necmettin Erbakan'ın Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili o dönemde konuşmalarını da anlatan Malkoç, şöyle devam etti:

"28 Şubat İmam Hatip okullarını kapatmış. Bizim arkadaşlarımızın önemli bir kısmı çocuklarını İmam Hatip'ten alıp değişik yerlere veriyor. Özellikle de bir kısmı Paralel Yapı'nın okullarına gönderiyor. Erbakan hoca, onlara nasihat ederek, 'Göndermeyin. Yahudi'ye asker yetiştirirsiniz, göndermeyin' derdi. 17 Aralık sonrası değil, 1996 ve 1997 yılında söyledi. Erbakan'ın siyaset mektebi ve geleneğinden yetişen insanlar, gayret ettiler ve toplumu ikna ettiler, yüzde 50 oyla iktidar oldular. Çok şükür, Türkiye'ye en güzel hizmetleri yaptılar. İnşallah daha da güzel şeyler yapacağız."

Rusya, ABD ve PYD

Şeref Malkoç, uluslararası konjonktürde yaşanan olaylara da değinerek, Rusya ve ABD'nin tarihte hiçbir zaman bir konuda kolay kolay anlaşamadıklarını belirtti.

Malkoç, "Bu iki ülke Türkiye'nin güneyinde PYD konusunda anlaşıyorlar mı? Anlaşıyorlar. Türkiye'ye zarar verme konusunda anlaştılar mı? Anlaşıyorlar. Bu bizim zayıflığımız değildir. Bu bizim dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkenin yanlışlığı ve hatasıdır. Hatasından dönmesini bekliyoruz. Döner mi? Kendi bilir ama bu bizim gücümüzdür. Onların belli bir projesi ve planı var ama Türkiye'nin hukukunu, hakkını koruyan, bu millet var. 80 milyon var. Bunlara ufuk açan, Sayın Cumhurbaşkanımız var" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Malkoç'a İstanbul'un fethini anlatan maket armağan etti.