Yapılan araştırmalar gösteriyor ki internet üzerindeki mevcut sayfaların %60’ı İngilizce. Web ortamındaki en popüler ikinci dil ise Rusça ama toplam içeriğin sadece %6’sını temsil ediyor. Bu birinci ve ikinci arasında büyük bir uçurum. Peki ya bizim dilimiz? Türkçe ancak %1,6 ile kendisine ilk yirmi içerisinde yer buluyor. Eğer sadece Türkçe konuşuyorsanız, gördüğünüz üzere web ortamındaki içeriklerin çok küçük bir oranına gerçekten erişim sağlayabiliyorsunuz. Ancak English Time Maltepe’nin Maltepe İngilizce Kursu sayesinde siz de internetin diline hakim olabilirsiniz.

İnternetin dilini konuşabiliyor olmanın ne gibi bir getirisi var diye düşünenler olabilir. Kariyer kaygım yok, eğitimimi tamamladım. Web dünyasının ulaşılabilir kıldığı sayısız akademik çalışmaya, araştırmalara ya da pek çok diğer bilgiyi bulmaya çalışmıyorum. İnterneti sadece vakit geçirmek ve eğlenmek için kullanıyorum. Maltepe İngilizce Kursları’na neden ihtiyaç duyayım diyenleri duyar gibiyiz. Sadece eğlence için bile, İngilizce’nin ne kadar mühim olduğunu anlatmaya çalışalım. YouTube’da dolaşan viral videoları bir düşünün, hemen hepsi İngilizce değil mi? Müptelası olduğunuz online oyunlara bakalım; açıklamalar, oyunlarla ilgili teknik bilgiler ya da oyun sırasında size verilen direktifler genel olarak hep İngilizce. Ya da bu oyunlarda farklı ülkelerden katılımcılarla iletişim kurmaya çalıştığınızda önünüzdeki tek ortak dil İngilizce. 

Peki ya web ortamında rahatlıkla bulabileceğiniz ücretsiz filmler veya diziler? İngilizce konuşma yeteneğiniz varsa, bu filmler ve diziler için saatlerce altyazı aramak zorunda değilsiniz. Ya da bu videolar için birilerinin altyazı hazırlamasını beklemenize gerek yok. Filmleri ya da dizileri orijinal sesleriyle, aktörlere yapılan yakışıksız dublajlar olmaksızın izleyebildiğinizi düşünsenize! Canlı televizyon şovlarını da unutmamak gerekir. Birbirinden değişik platformlarda artık herkes canlı yapabiliyor ama bu anlık şovları anlayabilmek ya da şov sahibiyle interaktif iletişime geçmek için yine İngilizce anahtar dil olarak karşınıza duruyor. İngilizce konuşabilmenin eğlence dünyasının sonsuz kapılarını da açtığını unutmayın. İngilizceyi uzmanlarından öğrenmeye başlamak ya da mevcut düzeyinizi geliştirmek için English Time Maltepe’nin kurslarını kaçırmayın. Ayrıntılı bilgi için www.englishtimemaltepe.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın!