Türkiye, soğuk havaların etkisinde bulunsa da Antalya, güneşli havanın keyfini sürüyor. Hava sıcaklığının en yüksek 23 derece ölçüldüğü Antalya’da, güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler denize girerek, sezona veda ediyor.

MARMARA'DA ŞİDDETLİ LODOS
Marmara’da şiddetli lodos nedeniyle deniz ve hava ulaşımında bazı seferler iptal edildi. Çanakkale’de, Gökçeada-Kabatepe arasındaki bugün ve yarın yapılacak olan feribot seferlerinin fırtına nedeniyle iptal edilirken, Boğaz hattı ile Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir seferleri normal seyrinde sürüyor.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL
İstanbul’da etkili olan lodos hava trafiğinde de aksamalara neden olurken, Türk Hava Yolları (THY) lodos nedeniyle iç ve dış hatlarda yapacağı 72 seferini iptal etti. Öte yandan Atatürk Havalimanı’na inen uçaklar lodos nedeniyle de zor anlar yaşadı. Marmara da lodos nedeniyle zor anlar yaşanırken, Antalya’da sıcaklık 23 derece olarak ölçüldü. Antalya’da nem oranı yüzde 56 olarak ölçülürken, sıcak havayı fırsat bilen Antalyalılar da dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde denize girerek serinledi. Kasım ayı olmasına rağmen sıcak ve güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Konyaaltı Sahili’nde denize girdi. Güneşli havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar da sahilde yürüyüş yapıp bisiklet sürdü.

İSTANBUL’DAKİ ARKADAŞLARIMIN MORALLERİ BOZULDU
İstanbullu olmasına rağmen Antalya’da yaşadığı için mutlu olduğunu ifade eden Mehmet Uğur Işılay, “Şuan İstanbul’da olmadığım için çok mutluyum. Şu güzel havanın tadını çıkarıyorum. Az önce İstanbul’daki arkadaşlarımla konuştum. İstanbul’da çok güzel bir hava olduğunu söyleyerek yalan söylediler. Kalorifer yaktıklarını, ben ise deniz keyfi yaptığımı söyledim. Ben böyle deyince moralleri bozuldu. Deniz çok güzel, 23-24 derece var gibi geldi bana” dedi.

ANTALYA SÜPER BİR YER
Konyaaltı Plajları’nın çok güzel olduğunu dile getiren Müzeyyen Ateş, “Sabahtan beri denize giriyoruz. Hava ve deniz harika. Dışarıda az biraz esinti var ama dünyanın neresinde böyle güzel bir yer var ki. Aralık ayının sonuna kadar denize giriyoruz. Eşlerimizi evlerde bırakıyoruz denize geliyoruz. Sabah İstanbul’daki yeğenimle konuştum orada fırtına varmış. Bizi kıskandıklarını söylediler. Antalya’mı süper bir yer” şeklinde konuştu.