61SAAT HABER SERVİSİ - MasterChef 2020 sezonunun 3. bölümüne Trabzon’dan katılan Fatma Koç damga vurdu. 34 yaşında. 10 yıllık öğretmen olan Fatma Koç, yarışmaya Trabzon'un Tonya İlçesinde katılıyor. 

Seyahat etmeyi seven ve gezerken yediği her yemeği kendisi de denediğini ifade eden Fatma Koç, “Yapılmamış yemekleri tattırmaya geliyorum.” diyerek MasterChef iddiasını ortaya koydu.

Hem türkü söyleyip hem de yemeğini yapan Fatma Koç, yaptığı yemekle üç jüri üyesinden de "evet" oyu alarak bir üst tura çıkmayı başardı. 

Karadeniz’e özgü yemeklerden Malahto’yu yapan Fatma Koç, jüriden tam not aldı. Jüri üyeleri oylama sırasında Fatma Koç'un yemeği servis ettiği tavayı da alarak yerlerine geçerek burada yemeye devam etmeleri de Fatma Koç'un iddiasını ortaya koydu. 

Öyle ki yemeği yetiştirmekte zorlanan ve jüri üyeleri ile birlikte Türkü’de söyleyen Fatma Koç, enerjisi ile de yarışmanın ilerleyen bölümlerine de damga vurması bekleniyor.

MALAHTO TARİFİ


MALZEMELER
1 kg taze fasulye
2 çay kaşığı pulbiber
2 kahve fincanı zeytinyağı
10 dal kıyılmış maydanoz
10 dal kıyılmış taze kişniş
1 adet pırasa
2 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
tuz
YAPILIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp 3'er parçaya bölün. Pulbiber katılmış kaynayan bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Bir tabağa alıp üzerine zeytinyağını gezdirin. Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz, pırasa ve kişnişi iyice ezerek harmanlayın. Bu karışıma pulbiber ve tuz ekleyin. Başka bir kapta iri kıyılmış fındık veya ceviz, ezilmiş sarmısak, nar ekşisi ve 1 su bardağı suyu karıştırın. Harmanladığınız yeşillikleri bu karışıma ekleyip karıştırın. Fasulyelerin üzerine gezdirip servis yapın.