Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Kenan Evren'in 12 Eylül Darbesi'ne ilişkin sözlerine dikkati çekerek, ''(Bir sağdan bir soldan astık) lafı, Türkiye için idam konusunun asla tartışılmaması gerektiğini söylüyor ve bana göre bu sözden ilk ders alması gereken kişi Başbakan'dır'' dedi. DSP Genel Başkanı Masum Türker, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti. Ziyarette bir gazetecinin, eski Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ''Bir sağdan bir soldan astık'' sözlerini hatırlatması üzerine Türker, demokrasinin askıya alınıp birileri tarafından kurtarılmasının bedelinin ağır olduğunu bilen kişiler olduklarını söyledi.

Türkiye'de askeri yönetimi uygulayabilmek için Türkiye'de sağ-sol çatışması başlatıldığını savunan Masum Türker, şöyle konuştu:

''Aynı Evren Paşa'ya sormak isterim. 12 Eylül Darbesi'ni yaptığı gün, Türkiye'nin her yerinde sıkı yönetim vardı. O sıkı yönetimin 12 Eylül'deki çalışmasıyla 12 Eylül'den sonraki çalışması arasında ne fark vardı? Demek ki 12 Eylül'den evvel kendisi bu işi bilerek yapmıyordu, kendi önünü açmaya çalışıyordu. Nitekim ihtilal olduktan sonra ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bir toplantıda, 'Bizim çocuklar ihtilal yaptı Türkiye'de' dediğinin açıklanması gerekir. (Bir sağdan bir soldan astık) lafı, Türkiye için idam konusunun asla tartışılmaması gerektiğini söylüyor ve bana göre bu sözden ilk ders alması gereken kişi Başbakan'dır.''

O dönemde suçsuz, yaşları büyütülmüş kişilerin idam edildiğini hatırlatan Masum Türker, parti olarak Türkiye'de idamın yanlış olduğunu savunduklarına dikkati çekti. Türker, ''Bu idamı ister ihtilalciler yapsın, ister normal demokratik düzende yapsın, idamın gündeme gelmemesi gerekir'' dedi.

Masum Türker, Kenan Evren'in yaptıklarından pişman olmasını diledi.

Bu arada Masum Türker'e ATSO Çetin Osman Budak'a Antalya'daki ticaret ve ekonomi ile ilgili bilgiler verdi. Budak, daha sonra Türker'e ''Geçmişten Günümüze Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'' isimli kitabı hediye etti.