İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce Trabzon Belediyesi'ne hediye adilen ve ismi odönem İsrail ile yaşanan 'Mavi Marmara' olayından esinlenerek 'Kızıl Toprak' olan adı 'Mavi Karadeniz' şeklinde değiştirilen gemi ihaleye çıktı. Aşırı maliyetinden dolayı satışına karar verilen gemi için belediyede gerçekleştirilen ve 1 milyon  liradan satışa sunulan Mavi Karadeniz'e talip çıkmayınca ihale ertelendi.

RESTORAN DA OLABİLİR
Yerli ve yabancı turistler ile Trabzonlu vatandaşların kenti denizden seyredebilmelerine imkan sağlamak amacıyla yapılan mavi turlar düzenleniyordu. Geminin toplam kapasitesinin 750 kişilik olduğu ifade ediliyor.
Öte yandan geminin ihale yöntemi ile satışının gerçekleşmemesi halinde ise Trabzon'da ki limanlardan birine çekilip lüks bir restzoran dönüştürüleceği ve vatandaşlara bu şekilde hizmet vermeye devam edeceği ileri sürüldü.
Satışın gerçekleşmesi halinde ise 750 kişilik Mavi Karadeniz gemisinin yerine daha düşük maliyetli ve daha az kişi alan bir geminin devreye sokulacağı ve turların bu şekilde düzenleneceği kaydedildi.