Nemrut Dağı eteklerinde yer yer 7 metreyi bulan kar kalınlığı görenleri hayrete düşürüyor. Nemrut Krater Gölü yolunda karla mücadele çalışmalarını inceleyen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis’in son 60 yılın en şiddetli kışını yaşadığını söyledi.

Karın bazıları için eziyet olsa da kendileri için rahmet olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bu mevsimde Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan kar, Bitlis'te bulunuyor. Bugün 18 Mayıs. Biz Nemrut Krater Gölü yolunda karla mücadele çalışması yapıyoruz. 1 greyder, 1 rotatif ve 1 dozerle yaklaşık 7 metreye varan karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Turizm sezonuyla birlikte yolu açtık. Bundan sonra göle vatandaşlar rahat bir şekilde gidebilecek. Mayıs ayında bu kadar karı bir arada görmek herkese nasip olmaz. Zorlu geçen bir kış mevsiminin ardından, baharın gelmesiyle burada karla mücadele çalışması başlattık. Yolda kar kalınlığı yer yer 7 metreyi buluyor. İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışma sonucu yolumuz ulaşıma açıldı'' dedi.

''BİTLİS'E DAHA FAZLA TURİST ÇEKMEYİ HEDEFLİYORUZ''

Nemrut Krater Gölü'nü herkesin görmesi gerektiğini belirten Yılmaz, ''Burası çok kıymetli bir turizm alanı. Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden insanlar burayı görmeli. İlimizde çok sayıda konaklama tesisi yaptık ve yapılacak olan tesislerimiz var. Mevcut konaklama tesislerimizi de tadilattan geçirerek turistlerin hizmetine hazır hale getirdik. İddialıyız, bu sezona konaklama ve diğer tesislerimizle ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yapıp bölgeye gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayacağız. Bu yıl hiçbir eksikliğimiz kalmayacak. Herkesi bu güzellikleri görmesi için Bitlis'e davet ediyoruz. Bitlis'e daha fazla turist çekmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

Yol çalışmaları sırasında kar yiyen Vali Yılmaz, turistleri bu mevsimde kar yeme keyfini yaşaması için Bitlis'e davet etti.Yürütülen karla mücadele çalışmalarının ardından Nemrut Krater Gölü'nün yolu ulaşıma açıldı.