61SAAT HABER SERVİSİ – SERKAN KILINÇ - Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde geçtiğimiz aylarda meydana gelen sel felaketi sonrasında ilçede büyük çapta maddi hasar meydana gelirken spor kulüpleri de büyük zarar gördü. Özellikle ilçede ki mevcut spor sahasının selden büyük zarar görmesi ve spor yapacak hali kalmaması sonrasında yakın ilçelere giderek sportif faaliyetlerine devam eden kulüplere Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yardım yapılması kararı verildi. 

Yapılacak yardım bugün Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor ile Plan ve Bütçe ortak komisyonundan bugün Meclise geldi.  Trabzon Büyükşehir Belediyesine Meclis üyeleri Muhammet Sait Gürsoy, Cahit Erdem ve Ali Sağır’ın  imzalarının olduğu önergeyi görüşen her iki komisyon yardımın 2017 bütçesine bırakılması ve tam olarak tarih vermeden öncelik verilmesi yönünde ifade kullanınca duruma CHP’li üye Cahit Erdem itiraz etti. Önergede imzası bulunan Erdem, “Böyle karar olmaz. Ucu açık ne olacağı belli olmayan şekilde meclis kararı alınmasını doğru bulmuyorum. Şuan da kararını almıyoruz da niye 1 yıl sonrasına gönderiyoruz. 1 yıl sonra belki o kulüpler faaliyet yapamayacak durama gelecek. Şuan da hem idman hem de maçlarını farklı ilçelerde yapıyor. 1 yıl sonra belki faaliyetlerini durduracaklar. Biz motivasyon sağlamak adına bir küçük miktar da yapamıyorsak bu amir hükmünü kaldıralım. Belediye meclisine bu tür yetkiyi vermiş ödenek var, performans programında da var… Bunu doğru bulmuyorum. Ya kabul edilecektir, ya da reddedilecektir. Önümüzde ki bütçe döneminde öncelik tanınacaktır. Ben doğru bulmuyorum bu meclis kararını… “ ifadelerini kullandı. 

Komisyonun önerisini savunan Ahmet Refik Yıldız, “Bütçe meclisimizde henüz kabul edilmiş değil. Performans programımız kabul edilmiş değil. Doğmamış bebeğe don biçmek gibi özür diliyorum anlama gelecektir. Bizim amacımız ilk belirlemede 2017 yılında ilk önce Beşikdüzü Spor Kulüplerine yardım yapılacak ifadesi yer almaktadır" dedi. 

Bunun üzerine Erdem, “Bunun yasal zemini şuan da hazırdır. 2016 yılı Performans Programında amatör kulüplerinde 500 milyar ödenek koyulmuştur. Bu var. Yeni bir şey koymayacağız. Zaten var. Buralara vereceğimiz 10 bin liraları 15 bin liraları bu mecliste konuşmamamız lazım. Afet durumlarında bu insanlara moral olacağız” dedi. 

Bağımsız üye Ali Sağır ise meclisi yöneten Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’ya, “Bu oturumu yönetiyorsunuz. Sizin 10 bin lira 5 bin lira yetkiniz var mı yok mu? Spor kulüplerine… “ diye sordu. 
Kınalı ise, “Biz yetki dışında düstur vardır, sistem  vardır. Var ama akşama kadar bize bir dünya böyle teklifler geliyor. Hepsine baksan hepsi vaka… “ diyerek yanıt verdi. 


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Yasaya göre meclis gündeminde görüşmeksizin, performans ve bütçede varsa büyükşehir belediye başkanımızın tasarrufuyla bu yardımı yapabiliriz. İleriye doğru da olabilir. Performansımızda yeni yıl da aktarmak üzere meclis kararı ifade edebiliriz. Süre koymakta fayda var. Bu çok muğlak ifade oldu” dedi. 
Görüşmelerin ardından maddenin mecliste gündemde kalmasına karar verilerek oylanmadı…