Susurluk davası kapsamında iki yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ağar, cezaevinden ilk mesajını gazetecilere yolladı.

Bazı gazetelerde çıkan cezaevinde ayrıcalıklı davranıldığı yolundaki haberler için kendisini ziyaret eden DP eski İl Başkanı Avukat Ergüven Yakan aracılığı ile açıklama yapan Ağar, cezaevinde olduğunu hatırlatarak malikanede olmadığını ve kendisinin hiçbir mahkumdan ayrıcalıklı olmadığı mesajını gönderdi.

Çarşamba günü iki yıllık cezasını çekmek için Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevine teslim olan Mehmet Ağar, cezaevinde gazetelerde kendisi hakkında çıkan haberleri detaylı şekilde incelediği belirtildi.

Cezaevindeki ilk gün kendisini ziyaret eden Avukat Ergüven Yakan bugünde cezaevine gelerek yaklaşık 20 dakika Mehmet Ağar ile görüştü. Görüşme sonrası cezaevi önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan Ergüven Yakan, Ağar'ın basın mensuplarına mesaj gönderdiğini söyledi.
Ağar'ın mesajını gazetecilere aktaran Ergüven Yakan, şöyle konuştu: "Öncelikle Sayın Genel Başkanımız Mehmet Ağar, gazetecilerin burada beklememesini normal gündelik işlerini takip etmelerini istedi. Yakın zamanda kendisine önemli bir kişinin ziyaret etmeyeceğini söyleyen genel başkanımız kimsenin kendisini ziyarete gelmemesini ve kimseyle görüşmek istemediğini söyledi"
BURASI BİR MALİKANE DEĞİL

Mehmet Ağar'ın bazı gazetelerde kendisi hakkında çıkan 'ayrıcalıklı' şeklindeki haberlerden de rahatsızlık duyduğu öğrenilirken, özellikle bu konudaki mesajının herkes tarafından bilinmesini istediği dile getirildi.
Ergüven Yakan, Sayın Mehmet Ağar'ın iyi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İçeride kitap ve gazete okuyarak gününü geçiriyor. İçeride gerekli hassasiyet gösteriliyor. Yemeğini karavanadan yiyor. İçeride çayını kahvesini personel ile birlikte içiyor. İçeride birlik düzeni daha önce nasılsa şimdide aynı şekilde devam ediyor.

Kendisine kesinlikle ayrıcalık yok. Kendiside kesinlikle ayrıcalık tanınmasını istemiyor. Sayın genel başkanımız görevde bulunduğu zaman içinde hiç kimseyi kimseden ayırmadı. Burada hiç kimseden farklı bir muamele görme imkan da yok. Ve böyle bir ayrıcalıkta istemediğini belirtti. Burada asker, mahkum ve gardiyan ne çıkarsa onu yiyoruz diyor, dışarıdan herhangi bir yiyecek gelmiyor. Kantin ve alınan neyse onlarla idare ediyoruz diyor. Gazetede çıkan bir takım yazılardaki gibi burası bir malikane değil, burası suç işleyen ya da suç işlediği ön görülen veya öyle görülen bir takım insanların yattığı yer. Özellikle bunun bilinmesini istiyor. Hiç kimsenin birbirinden ayrıcalık istemesi mümkün değil."