. Belirsizliklere karşı Miller Holding’in koruma kalkanının yatırım ve üretim olduğunu söyleyen Mert Mildon, “Ayrıca bardağın dolu tarafına bakıyoruz. Bu da bizi motive ediyor” dedi.  

BUNU ÖĞRENDİK

Babaları ve Miller Holding’in kurucusu merhum Turhan Mildon’un da şirketi kurarken, hiçbir belirsizliğe ve olumsuzluğa boyun eğmeden, yatırım yaptığını ve ürettiğini söyleyen Mildon, “Gelinen nokta, babamız Turhan Mildon’un ne kadar haklı olduğunu gösteriyor” dedi.

Miller Holding’de ikinci kuşak olarak babalarının yolundan ilerlediklerini belirten Mert Mildon  “Çünkü tecrübeler gösteriyor ki, belirsizlik durumlarında üretmek en iyi formül. Üretmek ve yatırım yapmak.. Bu iki kavramın açamayacağı bir kapı olmuyor” diye konuştu.

SIFIRDAN GİRİYORUZ

Şu anda Miller Holding’in denizcilikten araç kiralamaya; kara lojistikten inşaata, enerji ve akaryakıta kadar birçok sektörde faaliyet yürüttüğünü ve her sektöre yatırımcı olarak girdiğini söyleyen Mert Mildon, “Girdiğimiz her sektörde sıfırdan yatırım yapıyoruz ve böyle ilerliyoruz. Miller Holding’in geçtiği yollarda iz bırakma yöntemi de bu; yatırım ve üretim yapmak. Bu bizim temel farklılığımızı ve rakiplerimizden ayrılan yönümüzü de oluşturuyor” dedi.

BU MİLLETE GÜVENİYORUZ

2016 yılının şanssızlıklarla geçtiğini, ancak bunun böyle devam etmeyeceğini söyleyen Mert Mildon, “Ülkemizi bölmeye çalışan hainlerin yaratmak istediği kaos ortamı, milletimizin feraseti ile atlatıldı. Bundan sonrası aydınlık” diye konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, 16 Temmuz’da insanların gündelik hayatına döndüğünü söyleyen Mert Mildon, “Dükkanlar açıldı, insanlar sokağa çıktı ve ‘Bu ülke bizim, bizim kaderimizi başkalarının belirlemesine izin vermeyeceğiz’ mesajını verdi. Bu başka ülkelere kısmet olmayacak bir şey. İşte biz de bu millete güvenerek, dünyadaki ekonomik belirsizliklere karşın, 2017 yılı için iyimseriz” diye konuştu.

YARALAR SARILACAK

Mert Mildon, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Miller Holding olarak bu yıldan umutluyuz. Çünkü 2017 yılı yaraların sarılacağı ve herkesin kendine çeki düzen vereceği bir yıl olacak. Bizler bütçelerimizi hazırlarken her zaman olduğu gibi vizyoner ruhumuzu ve çalışma azmimizi ortaya koyuyoruz. Hedeflerimizi dün olduğu gibi bugün de büyümeyi ve gelişmeyi sağlayacak şekilde geliştiriyoruz ve yükseğe koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİMSERLİK DE KÖTÜMSERLİK DE BULAŞICIDIR

Tüm davranış bilimcilerin insanların iyimserliği ve kötümserliğinin bulaşıcı olduğuna dikkat çektiğini belirten Mert Mildon, bu altın kuralın ekonomide de geçerli olduğunu söyledi. Miller Holding de bu kuraldan yola çıkarak hareket ettiğini ifade eden Mert Mildon, “ Bu demektir ki, ekonomi aktörlerinin aldığı daralma kararları gibi, yatırım ve üretim kararları da diğer firmaları harekete geçirir, onları motive eder. Biz de 2017 yılını pozitif adımlar atarak geçirmek ve ekonomide olumlu havaya katkıda bulunmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, hepimiz aynı gemideyiz. Bu geminin yakıtı da ancak yatırım ve üretim olur” dedi.

FARKIMIZ DİNAMİZMİMİZ

Miller Holding’in bu ilkeyle, 300 milyon liralık bir ciroya çıktığını ve büyük bir üretim tesisine dönüştüğünü söyleyen Mert Mildon, “Bugün 500’ü aşkın arkadaşımıza istihdam sağlıyoruz. Bunu da yeterli görmüyoruz.

 

Bu rakamları daha da artırmak için geçen her dakikayı çok dikkatli kullanıyoruz” dedi. Türkiye’nin her ortamda üretim yapan çok nitelikli bir girişimci ruhunun bulunduğunu söyleyen Mert Mildon, “Dezavantaj gibi gözüken doğal kaynaklarımızın az olması şu anda bir avantaja dönüşmüş durumda. Sadece yatırım ve üretimle beslenen bir girişimci profili bu sayede ortaya çıktı” dedi.

DEVAM EDECEĞİZ

Miller Holding’in de Türkiye’nin girişimci ruhuna iyi bi bir örnek olduğunu kaydeden Mert Mildon, bu başarı hikayesini gelecek kuşaklara aktarmak için çalıştıklarını söyledi. “Bu nedenle de Türkiye’nin geleceğini oluşturan sektörlerde hep var olacağız. Biz hem kendimize, hem de Türkiye ekonomisine sonuna kadar güveniyoruz. Tüm ekonomi aktörlerine tavsiyemiz de, bu ülkeye güvenmeleri. Bu topraklara gelen ve yatırım yapan kimse, şimdiye kadar pişman olmadı” ifadelerini kullandı.