Hava durumu bu kış her zamankinden daha çok merak edildi. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ile kar ile yağmur yağışının az olması, vatandaşları yaz mevsiminde kuraklık kaygısına da itti. Sıcaklıklar nihayet bugünden itibaren düşmeye başlıyor. 'İstanbul'da ne zaman kar yağacak?' sorusu da Meteoroloji'den gelen son tahminlerle cevap buldu. 

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, İstanbul'da bugün 9-10 derece arasından seyredecek sıcaklık pazar günü 4-5 dereceye düşerken karla karışık yağmurun etkili olacak. 

Pazartesi günü ise 1-5 derece arasında seyredecek hava sıcaklığı ile nihayet İstanbul'a kar gelecek. Ankara için ise 1 dereceye düşecek hava sıcaklığıyla kar yağışının pazar günü gelmesi bekleniyor.

PROF. DR. ORHAN ŞEN'DEN KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI (HAVA DURUMU)

Meteoroloji'nin hava tahmininden sonra Prof. Dr. Orhan Şen'den kar yağışı açıklaması geldi. "Sömestir tatili kar ile başlayacak görünüyor" diyen Şen, Pazartesi günü etkisini göstermesi beklenen kar yağışının çok kuvvetli olmayacağını, 20 Ocak'ta gelecek olan sistemin daha kuvvetli olacağını ve 3-4 gün süreceğini belirtti."

Şen'in açıklamaları şöyle; "Pazar günü ve Pazartesi günü Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı görülecek Marmara bölgesinin Edirne Kırklareli ve Doğusu da dahil. İstanbul'da bugün ÖS (Öğle saatleri) yağmur başlar. Pazar akşamı karla karışık yağmur ve kar olur Pazartesi ÖS (Öğle saatleri) yağmur devam eder. Pazar günü gelecek soğuk ve kar çok kuvvetli değil. 20 Ocak'ta gelecek olan sistem daha kuvvetli 3-4 gün Marmara Karadeniz başta olmak üzere Anadolu'da kar bırakır. Sömestir tatili kar ile başlayacak görünüyor"

METEOROLOJİ'NİN BUGÜN (12 OCAK) İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki) yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzey kesimlerde yarın (cuma) doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİDEN ANTALYA İÇİN UYARI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki) kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını ve yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİLECİK °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

EDİRNE °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif yağmurlu

İSTANBUL °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DENİZLİ °C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Kahramanmaraş ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2)olması bekleniyor

ADANA °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu bu sabah saatlerinde kuzey ilçeleri sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 16°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki) kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA °C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MERSİN °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneyinde hafif olmak üzere genellikle yağmur, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

KIRSEHİR °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı hafif yağmurlu

KONYA °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı hafif yağmurlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

DÜZCE °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma)Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, yarın (Cumartesi) bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAYBURT °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı

SAMSUN °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu bugün (Cuma) akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

TOKAT °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) kuzeybatısı ile zamanla kuzeyinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı

IGDIR °C, 8°C
parçalı ve çok bulutlu yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

MALATYA °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

VAN °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinin yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 11°C
Parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 10°C
Parçalı bulutlu

SANLIURFA °C, 12°C
Parçalı bulutlu

SİİRT °C, 10°C
Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Gece saatlerinde Kuzey Ege'de fırtına, Batı Karadeniz ile Marmara'da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 7 (60 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle saatlerinden itibaren batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 1,5 ila 2,5m, gece saatlerinde yer yer 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-30 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 7 (60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, akşam saatlerinde 1,0 ila 2,0m, gece saatlerinde yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde 8 (75 km/sa); Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden itibaren güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinden itibaren 1,5 ila 2,5m, gece saatlerinde kuzeyi 3,5 ila 4,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde doğusu 4 ila 6 (20-40 km/sa); Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, sabah saatlerinde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.