Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki 70 baro başkanını kabul etmişti.

Feyzioğlu kabulün ardından CNN Türk canlı yayınına katıldı. Hatırlanacağı üzere Metin Feyzioğlu 2014 yılında Erdoğan ile büyük bir gerginlik yaşamıştı. Aylar sonra Erdoğan ile buluşması bazı çevrelerin Feyzioğlu'nu eleştiri yağmuruna tutmasına neden oldu.

Gazeteci ve sunucu Didem Arslan Yılmaz, "Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanımız bize Külliye'de odalar tahsis edecek demesine az kaldı" şeklinde eleştirilerin olduğunu aktardı.

Metin Feyzioğlu, bu ve benzeri eleştirileri öz güven eksikliği olanların yaptığını söyledi:

"ORTAK AKIL DEMEYİ BİLİRLER"
"Bu bir öz güven eksiğidir. Elinizi uzatıp el sıktığınız insana karakterliyseniz, donanımlıysanız boyun eğmezsiniz. Düşüncenizi söylersiniz. Düşüncesini dinlersiniz. Haklıysa haklı dersiniz. Haksızsa haksız dersiniz. Sizin düşüncenizi dinler. Haklıysa haklı der. Haksızsa haksız der. Ama hiç kimse mutlak olarak haklı, mutlak olarak yanlış değildir. Ortak akıl ortak akıl dendiğinde o sloganı atmayı bilirler ama el sıkışıp görüşmeyi de bu şekilde özgüvensiz karakter zaafıyla eleştirirler. Olabilir, biz bunları aşarız. Türkiye'nin sessiz ama çok ama çok büyük çoğunluğu böyle düşünmez"

"KİŞİSEL DUYGULAR BİR KENARA BIRAKILMALI"
Didem Arslan'ın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buzlar eridi mi?" sorusuna da yanıt veren Feyzioğlu, "Devlette buz falan olmaz. Devletin işleyişi için her zaman kanallar açık olmalıdır. Her zaman birlikte çalışma söz konusu olmalıdır. Elbette bunu engelleyen kişisel duyguları da bir kenara bırakmalıyız" dedi.