İslam Dininin de tıpkı diğer dinler gibi bir Peygamberi var ve herkesin çok iyi bildiği üzere bu peygamberin adı Hz. Muhammed. Dünyanın en iyi insanı olan ve güzel ahlakı hadislerinde öğütleyen Hz Muhammed için okutulan Mevlüt diye bir kavram var ve Mevlüt sözcüğü sözlüklerde şu şekilde tanımlanıyor: “Özel günlerde (sünnet töreni, hac dönüşü, asker uğurlama, bir ölümün 40. günü gibi) ve kutsal gecelerde, Muhammed'in doğumunu anlatan edebî metinlerin makam ve usul ile okunmasıdır. Süleyman Çelebi isimli zatın kaleme aldığı eser olarak da bilinir”

Mevlüt hediyelikleri ise bu özel günlerde verilen hediyelerdir.  Mevlüt okuyanlara ve/veya mevlüt okutan kişi ve kurumlara armağan edilir.

Hiç kuşku yok ki birçok şey hediye olarak seçilebilir ve seçilebilecek temel hediyeler şunlardır:

  • Farklı biçimlerde hazırlanan Yasin kitapları ( isim baskılı, set olarak, ekonomik sınıfta olan, geniş kapsamlı dua içerenler vb.)

  • İslam Dininin başucu kitabı Kuran-ı Kerim ( değişik cilt ve ebatlarda)

  • Farklı materyallerden yapılan tespihler ( gül kokulu vb. de olabilir)

  • Muhtelif tasarımlarda seccadeler

Yukarıda bahsedilen hediyeler ilk anda akla gelip söylenebilecek olanlar ama bunun dışında mutlaka başka sizin aklınıza gelen farklı hediyelerde verilebilir.

Mevlüt Hediyelikleri Nasıl Seçilir?

Burada mevlüt hediyelikleri seçerken dikkat edilmesi gereken en temel hususlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Bu hediye hangi amaçla götürülecek? Eğer bebek doğumunda okutulan bir mevlüde götürülüyorsa üzerinde bebeğin ismi olan baskılı bir Yasin götürülebilir. Ama eğer cenaze evine götürülecek ise o zaman içinde bolca ölünün arkasından okunacak duanın olduğu bir dua kitabı tercih edilebilir.

  • Kişinin size yakınlık derecesi: Çok yakınınız örneğin akrabalarınızdan birine bu hediye gidecek ise süslemeli bir seccade, tasarım tespih ve/veya altın yaldızlı isim baskılı hediyeler götürülebilir. Bu hem sizin ona verdiğiniz önemi, hem de yakınlık derecenizin en anlamlı nişanesidir.

  • Ekonomik boyut: İşin bu yönünü de asla atlamamalı. Bu hediye için ayırdığınız bütçe içinde böyle bir hediye alabilirsiniz.

    Nereden Alınır?

    Yukarıdaki verilen seçeneklere uygun olarak en uygun hediyenin seçileceği adreslerin başında Mevlüt Hediyesi internet sitesi geliyor. Firmanın http://www.mevluthediyesi.com sayfasına girdiğinizde siz de en uygun armağanı, en özel fiyatlar ile satın alarak sevdiklerinize bu çok özel armağanı vereceksiniz.