61SAAT HABER SERVİSİ

MHP’de üst kurul delegelerin çoğunlukta olduğu isimlerin ihraç edildi yönünde çıkan haberlere Trabzon’dan sert tepki geldi.

Özellikle sosyal medyada yayılan haberde yaklaşık 100 ismin MHP’den ihraç edildiği açıklandı. Açıklamada Trabzon’dan MHP Eski il başkanı Muammer Demeli, MHP Ortahisar eski ilçe başkanı Burhan Bekar, Şükrü Kuleyin, Refik Kurukız, Salih Dilaveroğlu, Mustafa Sağlam, Mustafa Yılmaz Odabaş, Oktay Kaplan, Abdulaziz Saykı, Metin Gedikli, Abdülkadir Malkoçoğlu, Burhan Bekar, Erhan Akbulut, Halil Kul ve İbrahim Türk’ün partiden ihraç edildi iddia edilmişti.

BİRİNCİ, ‘GENEL MERKEZ AÇIKLAMADI’

Konuyla ile ilgili görüşleri aldığımız MHP Trabzon İl başkanı Nihat Birinci ihraç haberlerini yalanlayarak, ‘Genel merkez açıklar. Genel merkezin açıklamadığı hiçbir şey değildir’ ifadelerini kullandı.

DEMELİ, ‘BU SAHA DAR DEĞİL, GEREKEN CEVABI VERİRİZ’

MHP Trabzon eski il başkanı Muammer Demeli çıkan haberlere tepki vererek, ‘ Gazetenin biri öyle bir şey attı. Böyle bir şey mi olur? Teblikatı vardır Şu vardır. Gayri resmi bir listedir. Çok önemsemiyorum doğal şeylerdir. Aldırış etmiyorum. Tefferuattır. Biz çocuklarımıza servet olarak bıraktık Ülkücülüğü. Biz kabul ediyoruz biz serveti korumaya. Canımız pahamıza olsa da başbuğumuzun izinde hiç kimsenin zerre kadar düşüncesi olmasın. Bu saha dar değil yeri geldiğinde biz gereken cevabı veririz. Kolay değil’ şeklinde konuştu.

KULEYİN, ‘BİZ HANCIYIZ, ONLAR YOLCU’

Öte yandan Trabzonspor’a karşı olan sevgisi ile tanınan MHP’nin üst kurul delegesi Şükrü Kuleyin, ‘Bana herhangi bir şey tebliğ edilmedi.  MHP bizim evimiz doğduğumuz yer kağıt üzerinde kovarlar.. Günü ve zamanı geldiği zaman onlar gider, biz kalırız. Biz hancıyız onlar yolcu.  İhraç edilmesi gereken herhangi bir eylememiz yoktur. Sadece demokratik hakkımız kullandık. Bizde geri vites yoktur.