AK Parti, 6. Olağan Kongresi bugün Ankara Arena’da yapılacak. Cumhurbaşkanı ve Ak PartiGenel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tek aday olarak gireceği kongreye binlerce partilinin katılması bekleniyor. 

HDP dışındaki partilerin davet edildiği kongre davetlileri arasında 400’ü aşkın yabancı konuk, 400’ü aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 217 engelli ile gazi ve şehit yakını, 124 yabancı devlet misyon temsilcisi, 70 uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi, 38 yabancı siyasi parti temsilcisi, Türkiye’de faaliyet gösteren 29 yabancı STK temsilcisi yer aldı.

Yarı oranda değişim 

Kongrede divan oluştuktan sonra Erdoğan, salonu selamlayarak kongre konuşmasını gerçekleştirecek. Erdoğan’ın, Ak Parti’nin 16 yıllık iktidarında yaptığı önemli icraatları anlatacağı konuşmasında ekonomiye geniş yer ayırması bekleniyor. 

ABD ile yaşanan kriz, AB ile yeni dönem mesajları da vermesi beklenen Erdoğan’ın konuşmasında yerel seçimlere yönelik önemli vurgular yapacağı kaydediliyor. Erdoğan’ın tüm delegelerin imzası ile tek aday olarak gösterileceği kongrede gözler partinin 50 kişilik MKYK listesinde olacak. 

Bayrama yeni yönetimle 

Mayıs 2017’de yenilenen MKYK’da mevcut isimlerden yarıya yakının değişmesi bekleniyor. Erdoğan dün gün boyu kongre hazırlıklarını kurmayları ile sürdürdü. Bugünkü kongrede tek liste olarak sunulacak MKYK’nın yanı sıra partinin diğer organlarında da seçime gidilecek. 

Erdoğan, seçilecek 50 kişilik MKYK içinde partisinin yeni MYK’sını belirleyecek. Erdoğan’ın bugün seçimlerin hemen ardından yeni MKYK’yı saat 18.00’de toplayacağı kaydedilirken MYK’nın da bu toplantıdan hemen sonra açıklanması ve saat 19.00’da da ilk toplantısını gerçekleştirmesi bekleniyor. Erdoğan, böylece yenilenmiş parti yönetimi ile bayrama girmiş olacak.

Seçim startı

Yerel seçimlerle ilgili takvimin daha erken başlatılması amacıyla Eylül sonunda yapılması düşünülen kongre öne çekilmişti. Bugün gerçekleşecek kongre, yerel seçimlerin de resmen başlangıcı olacak. 

Erdoğan, yeni “A Takımı”na ve parti tabanına yerel seçimin önemine dair mesajlar verecek.