Otomobil artık ihtiyaç kategorisinde yer alan gereçler arasında sayılmaya başlandı. Buna sebep olarak artan nüfusa bağlı olarak yetersiz kalan toplu taşıma araçları sayılabileceği gibi, özel durumları sebebiyle araç edinmesi gerekli olan araç sahipleri de gösterilebilir.

Ayrıca bankacılık hizmetlerinin gelişmiş olması ve artan kredi imkânları da araç sahibi olmayı kolaylaştıran etmenler arasında yer alıyor. Tabi bir araca sahip olmak demek belli başlı harçlara da tabii olmak anlamını taşıyor. Egzoz emisyon vergisi, muayeneharcı, sigortapoliçesi, dilersek kasko ve yılda iki kere ödenen kısacası mtv olan motorlu taşıt vergisi bunlardan bazıları.


Motorlu taşıtlar vergisi yılda iki kere ödenmesi dolayısıyla diğerlerinde ayrılıyor. Çünkü aracımız ticari değilse muayenesi 2 yılda bir, aynı şekilde sigortası da yıllık olarak yaptırılmaktadır. Ancak mtv yukarıda da belirttiğimiz gibi Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda iki kez devlet tarafından alınan bir vergidir. Önceleri bu vergileri ödemek için zahmetli günler olabiliyorken, şimdiinternetimkânları ile çoğu işlem gibi mtv ödeme işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebiliriz.

Bunu yapmak için ise
mtv borç sorgulama ekranı ve mtv son ödeme tarihi konularında bilgi sahibi olmamız gerekir. Öncelikle belirtelim ki ikinci dönem mtv son ödeme tarihi olarak 31 Temmuz belirlenmiştir. İnternet Vergi Dairesi ana sayfasında motorlu taşıt işlemleri seçersek orada yer alan seçenekler işimizi görmeye yardımcı olacaktır. Dilersek sadece borç sorgulayabileceğimiz gibi, dilersek ödeme de yapabiliriz.

Bunları yapmak için TC kimlik numarası, plaka bilgisi ve araç tescil tarihi bilgileri istenilmektedir.