İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreninde ortaya çıkan tabloya ilişkin yaptığı açıklamada, polisin provoke edilmeye çalışıldığını belirterek, "Gereği yapılacak" dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Van’da katıldığı törende, Hasan Ferit Gedik’in cenazesindeki eli silahlı kişilerle ilgili konuştu. Tablonun polisi provoke etme amacı taşıdığını söyleyen Güler, "Gereği yapılacak" diye konuştu.

O VALİYE İNCELEME

Güler, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın bir gazeteciye attığı e-posta ilgili soruyu da yanıtladı. Güler, "İnceleme yaptırıyoruz. Kamu görevlilerinin basın mensuplarına göstereceği üslup da dikkatli olmalı, ancak bu karşılıklı olarak uyulması gereken bir riayettir. Madem kamu görevi yapıyoruz, buna hepimiz riayet etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

REYHANLI SALDIRISI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ’Reyhanlı’da saldırıyı El-Kaide’nin üstlendiği’ iddialarına ilişkin, "Reyhanlı olayının kimin tarafından yapıldığı bellidir. Şu anda yakalanan 30 kişiden 20’si tutuklanmıştır. Bunların hiçbirisinin El-Kaide ile bağlantısı tespit edilememiştir. Kimse bu konuda hedef saptırmaya çalışmasın" dedi.

Reyhanlı’da saldırıyı El-Kaide’nin üstlediği’ iddialarına ilişkin soruya Güler, "Emniyetin açıklaması bilgimiz dahilindedir. Reyhanlı bir faili meçhul olay değildir. Bu, Suriye’de rejim yanlısı bir sitenin iddiasıyla ilgilidir. Biz, hemen hemen her internet haberini incelemeye aldık. Birkaç internet sitesinde bunun doğruluğuna ilişkin haberler yayınlandı. İster yalanlansın, ister yalanlanmasın, bizi ilgilendiren konu terördür. El-Kaide bir terör örgütüdür. Sadece son 2 yılda El-Kaide terör örgütüne ilişkin 104 operasyon gerçekleşti. Bu operasyonlarda 345 kişi gözaltına alınmıştır, bunlardan 129’u tutuklanmıştır. Reyhanlı olayının kimin tarafından yapıldığı, kimlerle iş birliği yapıldığı, bombaların nereden geldiği, aracın nereden geldiği, Suriye’deki hangi terör örgütleri ve onların başındaki insanlarla görüşmelerin yapıldığı, hepsi belgeler ve şahısların ifadesiyle açıktır. Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklaması bu yöndedir. Reyhanlı olayının kim tarafından yapıldığı bellidir. Şu anda yakalanan 30 kişiden 20’si tutuklanmıştır. Reyhanlı’yla ilgili 20 kişi tutuklanmıştır, bunların hiçbirisinin El-Kaide ile bağlantısı tespit edilememiştir. Kimse bu konuda hedef saptırmaya çalışmasın" cevabını verdi.