Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından açıklama yaptı.  Müezzinoğlu, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısını 24, yaralı sayısını da 61 olarak açıkladı.
Bakan Müzezzinoğlu, "Olay yerinde 20- 21, hastanede 3 vefatımız var. 14 hastanede 61 yaralımız bulunuyor. Büyük çoğunluğu birkaç günde tedavileri tamamlanabilecek hafif ya da orta dereceli yaralılarımız" dedi.
KIZILAY: KAN STOKLARI YETERLİ

Türk Kızılayı Türk Kızılayının sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada da "Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak kan stoklarımız yeterlidir. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır" denildi. 

Sağlık Bakanlığınca, Ankara'daki terör saldırısının ardından yaralılara gerekli müdahalelerin yapıldığı, kan ihtiyacı bulunmadığı bildirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: 32 AMBULANS SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada  şu bilgiler verildi: "Patlamadan 4 dakika sonra ilk ambulansımız olay yerine ulaşmıştır. Hemen ardından 32 ambulansımız olay yerine ulaşarak yaralı sevklerini süratle gerçekleştirmiştir. Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilmiştir. Kan ihtiyacımız bulunmamaktadır. Tüm branşlarda uzman hekimimiz mevcuttur. Yoğun bakım, yanık ve ameliyat üniteleri konusunda herhangi bir yer sıkıntısı bulunmamaktadır."