Hatta, bir ilköğretim okulunun da tadilatına yaklaşık 700 bin lira tutarında harcama yaptırdığı iddia edildi.

Kendini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan Özlem K. (27), İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okul müdürlerini toplantıya çağırdı. Özlem K’nin başkanlığında 1 Haziran’da Ereğli Konferans Salonu’nda İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü İhsan Dağlı ve 8 ilköğretim okulu müdürünün katılımıyla ”4 4 4=12 Yılık Zorunlu Eğitim Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. Okul müdürlerinin görüşlerini dinleyen Özlem K, toplantı tutanaklarına yansıyan konuşmasında, ”Okul müdürlerinin tespitleri-talepleri, yerinde yapılan okul denetimleri, kamu kurum ve kuruluşlarından alınan bilgiler doğrultusunda hazırlanacak rapor çerçevesinde okulların 12 yılık zorunlu eğitim planlaması yapılarak, bakanlığımız onayına sunulacak. Kabul görülmesi halinde 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçilecek” dedi.

Tutanaklarda yer alan konuşmasında okulların ziyaret edebileceğini de belirten Özlem K, toplantının ardından ilçedeki Turgut Reis İlköğretim Okulu’na giderek, okulda restorasyon yaptırılmasına karar verdi.

Okulun baştan sona yenilenmesini sağladı

Müteahhit firmalarla görüşerek okulu boyasından tesisatlarına, akıllı tahtalardan öğrenci sıralarına kadar yenileten ve kamera sistemi de kurdurtan Özlem K, Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş yardımcısı sıfatıyla imzaladığı iddia edilen sözleşmelerle müteahhit firmalara yaklaşık 700 bin lira tutarında harcama yaptırdı.

Firmalara 60 bin lira civarında ödeme yaptığı ileri sürülen sözde müfettiş yardımcısı Özlem K’nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan araştırmada bakanlıkta kaydının olmadığı belirlenince idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Özlem K. hakkında savcılığa da suç durusunda bulunuldu.

”Unvan gasbı iddiasıyla suç duyurusu”

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ifade ederek, ”Kadın, müfettiş yardımcısı olarak kartvizit bastırmış. Bunu da savcılığa sunduk. Ayrıca, ilgili okul idaresi hakkında da soruşturma başlattık” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy da sözde müfettiş yardımcısı hakkında ”unvan gasbı”’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğunu, savcılığın ve müfettişlerin olayı araştırdığını kaydetti.

Sahte müfettiş: "Bir okulu sıfırdan yaptırdım, 30 köy okulunu güzelleştirdim. Yaptıklarımın arkasındayım"

Görüntüsünün çekilmesini istemeyen Özlem K, suç duyurusuyla ilgili kendisine savcılıktan herhangi bir tebliğ gelmediğini, ifadeye de çağrılmadığını söyledi.

Yaptığı işlerin arkasında olduğunu ifade eden Özlem K, şunları kaydetti: ”Okul müdürleriyle toplantı yaptım, okulları gezdim. Sahte miyim gerçek miyim, 5-10 gün içinde belli olur. Müfettiş yardımcısı değilim, mesleğimle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Yaptığım hayırseverlik değil. Hayırseverler aracılığıyla yapıldı. Ama benim görevime gelince bunu bir hafta sonra herkes öğrenecek. Kendimden eminim. Bir okulu sıfırdan yaptırdım, 30 köy okulunu da güzelleştirdik. Her şey ortada. Okula yapılan masraflar ödenmedi çünkü, 15 Ekim-20 Kasım’da ödenecek. Çalıştığımız firmalarla öyle anlaştık. Sponsorlarımızda önümüzdeki günlerde Ereğli’ye gelecek. Benim tek yanlışım sponsorlarımla resmi olarak protokol imzalamamamdır. Onu da gelecekler telafi edecekler. Okulun sırasından duvarına kadar her tarafı yenilendi. Ben de gelişmelerle ilgili avukata başvurdum. Kendisi daha sonra gerekli açıklamayı yapacak.”

Özlem K, ”Kendinizi neden müfettiş yardımcısı olarak tanıttınız” sorusunu da ”Okulların ihtiyaçlarını bilmem gerekiyordu, o yüzden” diye yanıtladı.