18 Temmuz günü sabahın erken saatlerinden evinden çıkmasının ardından hem kuzeni hem sevgilisi olan Mehmet Taşdelen'le görüşen Ayşe Altuntaş, bu görüşme sonrası ortadan kaybolmuştu. İkilinin sık sık gittiği Sultangazi'de bulunan Pirinçci mevkiindeki ormanlık alana yoğunlaştırılan arama çalışmaları sonucu bölgede çobanlık yapan bir görgü tanığına ulaşılmıştı.

MEHMET TAŞDELEN GÖZALTINA ALINDI!

Görgü tanığının anlattıkları sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü düğmeye bastı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği yetkilileri gerçekleştirdikleri gece operasyonuyla, Mehmet Taşdelen'le birlikte biri kadın iki kişi daha gözaltına alındı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

3 gündür oğlu ve eşiyle birlikte gözaltında olan Mehmet Taşdelen, dün geceki sorgusunda her şeyi itiraf etti. Yanında bulunan silahla Ayşe Altuntaş'ı öldürüp ormanlık alanda gömdüğünü itiraf eden Mehmet Taşdelen, polis ekiplerini gömdüğü yeri gösterdi.

KEMİKLERİNE ULAŞILDI

Definecilerin kazdığı çukura gömdüğünü itiraf eden Mehmet Taşdelen'in gösterdiği yerde arama çalışmaları yapan polis ekipleri, Ayşe Altuntaş'a ait kemik parçalarına ulaştı.

Müge Anlı’da araştırılan Ayşe Altuntaş olayında Mehmet Taşdelen 11 ay sonra her şeyi itiraf etti!
Sabahın erken saatlerinde piknik yapmak için Ayşe Altuntaş'la buluştuğunu belirten Mehmet Taşdelen, gittikleri ormanlık alanda tartıştıklarını söyledi. Ayşe Altuntaş'ın kendisiyle evlenmek istediğini ve eşinden boşanmazsa kendisini öldüreceğini söyleyen Taşdelen, kavga sırasında yanındaki silahla tek el ateş ederek öldürdüğünü ve yanında getirdiği kazmayla gömdüğünü söyledi.

GÖRGÜ TANIĞI 11 AY SONRA ORTAYA ÇIKTI

Ayşe Altuntaş'ın kaybolmasından 11 ay sonra ortaya çıkan sürpriz görgü tanığı, ikiliyi defalarca ormanlık bölgede gördüğünü ve genelde ikindi namazı vakti geldiklerini belirtti. Mehmet Taşdelen'in önce namaz kıldığını ardından Ayşe Altuntaş ile uygunsuz halde gördüğünü belirten çoban, "Kendi kendime '5 dk önce namaz kılıyorlardı şimdi ne alaka böyle uygunsuz' dedim" sözleri ile dikkat çekti. Ayrıca Mehmet Altuntaş'ın işaret ettiği yerle çobanın ikiliyi gördüğü yerin aynı olmadığı ortaya çıktı.

MÜGE ANLI'DAKİ AYŞE ALTUNTAŞ OLAYI NEDİR?

Eşiyle resmi olarak ayrılmasalar da kızıyla birlikte yaşayan Ayşe Altuntaş, 18 Temmuz sabahı saat 5 civarında İstanbul Sultangazi'deki kızının evinden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Annesini bulmak için Müge Anlı'ya katılan Fadime, annesinin teyzesinin oğlu olan Mehmet Taşdelen'den şüphelendiğini söyledi.Fadime, annesi kaybolduğunda ilk önce Mehmet'i aradığını ve Mehmet Taşdelen'in önce görmediğini daha sonra 'ben onu aldım kahvaltı yapmaya gittik sonra eve geri bıraktım.' dediğini anlattı. Bunun üzerine canlı yayına bağlanan ve tavırları fazlasıyla rahat olan Mehmet Taşdelen'in söyledikleri herkesi şoke etti. Ayşe ve Mehmet Taşdelen'in yıllardır süren bir ilişkileri varmış. Bu ilişki sırasında ikisi de evliymiş ki halen evliler.

TEYZESİNİN OĞLU İLE ORMANDA İLİŞKİYE GİRMİŞ

Ayşe Altuntaş'ı son gören kişi olan Mehmet Taşdelen, sürekli Ayşe'yi sabah 5 civarlarında işine bırakmak için aldığını o gün de işe bırakmak için Ayşe'yi aradığını, Ayşe'nin de işe gitmeyeceğini başka bir yerde oturalım dediğini söyledi. Mehmet Taşdelen'in söylediğine göre ikili bu konuşmadan sonra ormanlık alana gitmiş ve cinsel ilişkiye girmiş. Ardından ayrı yaşadığı eşinin evinin önüne bırakmış.

"PARA KARŞILIĞI İLİŞKİSİ VARDI"

Bununla da sınırlı değildi anlattıkları. Üstüne bir de Ayşe Altuntaş'ın para karşılığı onunla birlikte olduğunu söyledi. Aslında ortada kahvaltı falan yok. İlişkilerini bilmemesi için Ayşe'nin kızına böyle bir yalan söylemiş. İkilinin sık sık bu şekilde ilişkileri de olmuş. Ayşe'nin eşinin de bu durumu bildiğini söyledi.

Mehmet Taşdelen, Yılmaz isimli bir erkekle görüşen Ayşe Altuntaş'a geçmişte şiddet uygulamış. Mehmet Taşdelen, Ayşe'nin sürekli onunla görüşmek istediğini, hep peşinde koştuğunu ve kendisinin görüşmek istemediği iddiasında.
Müge Anlı’da araştırılan Ayşe Altuntaş olayında Mehmet Taşdelen 11 ay sonra her şeyi itiraf etti!
İkili arasında bir para mevzusu da var. Mehmet Taşdelen bir arkadaşı için Ayşe Altuntaş'tan borç almış. Bu durumda Ayşe Altuntaş'a ya Mehmet Taşdelen ya da ayrı yaşadığı eşi zarar vermiş olabilir. Yani bu kayıp vakasında 2 şüpheli bulunuyor. Gözaltına alınan da Ayşe Altuntaş'ın cinsel birliktelik yaşadığı teyzesinin oğlu olan Mehmet Taşdelen..