61saat Haber Servisi 

Endüstri 4.0’ı kavrayamazsak 100 yıl geri kalırız demişti

İnce’nin dün Trabzon’da endüstri 4.0’ı şöyle anlatmıştı:

‘’Bakın Osmanlı matbaayı 250 sene geç aldı. Dünya’da 2011 de başlayan büyük bir değişim var endüstri 4.0. Endüstri 4.0’ı Türkiye Cumhuriyeti önümüzdeki 5 yıl içinde kavrayamazsa gelecek 100 yıl köle olacağız. Önümüzdeki 5 yılda Türkiye gençleri barışmazsa geleceği okuyamazsa 100 yıl geri kalacağız. 

Nedir bu 4.0? Dünyada dört farklı evrede enerji gücü yaşandı. 

Endüstri 1.0 buhar gücü, atın eşeği gücünden buhara. 

Endüstri 2.0 elektrik enerjisi. 

Endüstri 3.0 dijital elektronik. 

Endüstri 4.0 internet nesneleri.

Bayraktar TB-2’lerin üreticisi Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar cevap verdi

İnce’nin bu Endüstri 4.0 çıkışının ardından, son günlerde Türk kamuoyu tarafından takdir ile takip edilen Bayraktar TB-2 silahlı insanız hava araçlarının üreticisi BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Endüstri 4.0 ile başkalarının açık pazarı olacağımızı iddia etti. 

Bayraktar, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘’Bize başkalarının açık pazarı olmamız ile neticelenecek ve teknolojik açıdan tümüyle dışa bağımlı hale getirecek Almanya’nın Endüstri 4.0’ı, Japonya’nın Toplum 5.0’ı, İngiltere’nin Katapult’u değil, Büyük Türkiye’nin ‘’Milli Teknoloji Hamlesi’’ gerek’’ ifadelerini kullandı. 

Bayraktar açıklamasının devamında Endüstri 4.0, Toplum 5.0 vb… kavramlarının ithal olduklarını, bu kavramların markaların pazarlaması, pazarın yönlendirmesi ve kontrol altına alınması için empoze edildiğini iddia etti.

Sosyal medyada Fizik Öğretmeni - MIT mezunu diye karşılaştırıldılar

Öte yandan bu fikir çatışmasının sahipleri, sosyal medyada sahip oldukları eğitim dereceleri aracılığı ile karşılaştırmaya tabii tutuldular. Muharrem İnce’nin fizik öğretmeni olması, Selçuk Bayraktar’ın ise Birleşik Devletler’deki dünyanın en prestijli teknik üniversitelerinden biri olan MIT’den (Massachusetts Institute of Technology) mezun olması kimin haklı olduğu konusunu desteklemek için kullanıldı.