‘Cumhuriyetimize sahip çıkmak
hepimizin müşterek vazifesidir’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kaan,  “Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kanını ve canını ortaya koyarak kazandığı milli mücadelenin ardından 29 Ekim 1923’te kurduğumuz Cumhuriyetimiz, aradan geçen 96 yılda her türlü saldırı ve zorluklar karşısında dimdik ayakta kalmış ve sonsuza kadar kalmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Kurtuluş Savaşının; millet, vatan ve istiklal sevgisini milli irade kavramına dönüştüren onurlu bir mücadele olduğuna dikkat çeken Kaan, Türkiye Cumhuriyetinin o günden bu güne vizyonunu geliştirerek ilerlediğine dikkat çekti.

Kaan, “Bu mirası yaşatarak Türkiye’yi muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmak ve daha da güçlendirmek adına aynı azim, kararlılık ve ruhla çalışmak en öncelikli görevimizdir. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin kuruluşundaki heyecan ve gururu 96. yılında yeniden hissetmekte ve bu sevinci milletçe hep birlikte yaşamaktayız” şeklinde mesajına devam etti.

Kaan, Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu ifade ederek, “600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir” ifadelerini kullandı.

Mesajında Türkiye’nin Güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için Suriye’de terör örgütü YPG’ye karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekatının önemine de dikkat çeken Kaan, açıklamasına şu şekilde devam etti: 
 “Ülkemiz, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızı haline gelmiştir.
Ancak, amaçlarına 96 yıl önce ulaşamayanlar, dün olduğu gibi bugün de ülkemizi bölüp, parçalamak için farklı yollar denemektedir. Bu kez terör örgütlerini kullanarak güney sınırımızda, terör koridoru oluşturmak isteyenlere karşı en güzel cevabı Türk ordusu Barış Pınarı Harekatıyla verdi. 
Necip milletimizin ve kahraman ordumuzun, tarihinde ki şanlı zaferlere Barış Pınarı Harekatıyla bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Ordumuzun sarsılmaz iradesi çelikten bir zırh olup, düşmanı her zaman darmadağın etmiştir.

Türkiye'nin güçlü olması demek bölgede ve dünyada barışın güçlenmesi, mazlumların acılarının sona ermesi demektir” 

Kaan, “Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizi bize armağan eden, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere, Aziz Türk Vatanı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi,  rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.