Zaman geçirmek için, çalışmak için, eğitim ve oyun için de kullanılan bu mecrada internetin yaygın ile birlikte de daha çok seçenek göz önüne gelmiştir. Bu anlamda dileyen herkes her istediği etkinliği rahatlıkla yaparken bir yandan da oyun ve eğlence olarak farklı yapımlar değerlendirilmektedir. Bunun en son örneği ise tarayıcı oyunları olmuştur. Çünkü tarayıcı oyunları son dönemlerde çokça yapılmakta ve yayınlanmaktadır. Bununla beraber bu oyunların avantajlı yanları oldukça da fazladır. Örneğin bir tarayıcı oyununu oynamak için bilgisayara oyunu indirmek ve kurmak gerekmez. Bunun yerine doğrudan o adrese gidilerek oyuna giriş yapmak yeterlidir. Agar.io ise bu tür oyunların içinde en çok ilgi gören seçeneklerden biri olarak öne çıkmıştır.

Agario Oyun Nasıl Oynanır?

İlk olarak agar.io adresine gidilerek oyuna giriş yapmak için sayfa beklenir. Giriş sayfasında takma ismin yazılacağı alan doldurulur ve oyuncu oyunda kullanacağı ismi burada belirler. Ardından oyuna girilir ve macera başlar. Oyunda yuvarlak şekilli bir karaktere sahip olan oyuncu, interaktif şekilde oynanan söz konusu oyunda eğlenmeye hemen başlayabilir. Yerlerde bulunan yemler yenerek karakter büyütüldükçe büyütülür. Oldukça büyüyen ve genişleyen karakter nispeten daha küçük rakiplerini yiyebilir. Çünkü oyunda büyük karakterler küçük karakterleri yeme şansına sahiptirler. Agario pvp bu anlamda her oyuncu kendi karakterini daha çok büyütmek isteyecektir.

Zemindeki yemleri ve daha küçük karakterleri yedikçe büyüyen profil aynı zamanda puan da toplar. Büyüyen ve genişleyen karakter oyunun en büyüğü olmaya çalışırken aynı zamanda diğer karakterler tarafından yenmemek için de çaba gösterir. Bu anlamda hızlı ve atik davranması gereken karakter her açıdan çevik olmaya çalışır. Ancak unutulmamalıdır ki karakter büyüdükçe hantallaşır. Yani oyunda hız ve büyüklük ters orantılıdır. Büyük olan yavaş, küçük olan hızlıdır.

Agario Private server nedir ?

agario private server özel olarak kullanılan chat imkanı bulunan agario oyun sunucularına denmektedir.

Agario serverlarda Hangi Tuşlar Kullanılır?

Karaktere yön veren yegane araç faredir. Fare ile karakterin hızı ve yönü belirlenir. İstenilen her yöne bu şekilde ilerlemek mümkündür. Aynı zamanda pek çok farklı ve değişik fonksiyon da istenirken oyunun bu denli basit temellere oturtulması ise oyuncuların oyunu kolay kavraması ve daha çok eğlenmesi açısından önem taşır. Bu anlamda farenin rolü çok büyüktür.

Başka bir etkin tuş ise boşluk tuşudur. Boşluk tuşuna basan kullanıcı karakterini direkt olarak ikiye bölebilir ve bu şekilde küçük iki parça olduğu için karakter daha hızlı hareket eder. Bu tuş iki ana amaç için kullanılır. İlk olarak bölünme istikametinde daha küçük bir rakip varsa ona yetişmek ve atak yapmak için bu kullanılabilir. İkinci olarak ise avlanmak üzereyken daha hızlı kaçmak için bölünmek istenebilir. Eğer karakterlerin parçaları nispeten büyük parçalar ise bu parçalar da birkaç kere bölünebilirler. Ancak en nihayetinde bölünen parçalar birleşecektir. Yani sürekli olarak bu şekilde kalınmayacaktır.

Agario oyununda x tuşu da son derece etkindir. Bu tuşa basılınca oyuncunun karakteri eğer yeterli büyüklükte ise dışarıya yem atar. Bu şekilde de dost karakterler beslenip büyütülürken düşman karakterler ise tuzaklanabilir. Böylece hem atak hem de müttefik yetiştirmek maksadı ile bu tuş kullanılabilir. Agario pvp lerde oyun çok eğlencelidir. Arama motoru adresine agario pvp veya agario private server yazarsanız bir çok oyun adresi bulabilirsiniz.

Agar.io 'da  toplanan puanlar ile en iyi olanlar arasında yer alan isimler sağ üst köşedeki en iyiler listesinde yer alırlar. Bu sayede oyunda çekişme de artar ve en büyüğü devirmek için tüm karakterler var gücüyle uğraşırlar.