Özellikle de son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojinin sunmakta olduğu yeni nesil imkanlar ile birlikte insanların internete erişim konusunda çok daha özgür yapıda imkanlar elde edebilmeleri internetinde tüm etkisi ile yaşamın her alanında kendisine en yoğun şekilde yer edinebilmesine yol açıyor. 

Günümüz modern çağında artık gelişen internet teknolojisinin sunduğu avantajlar ile internete erişim akıllı cihazlar vasıtası ile bulunulan her noktadan mümkün hale geliyor. Bu durum günümüzde internet üzerinde yer almakta olan online hizmetlerin kapsamının çok daha geniş alanlara ulaşmasına yol açıyor. Özellikle de insanların en ufak ve basit bir konuda dahi interneti kullanmaları ile birlikte internette sunulan hizmetlerin çeşitliliği ve kapsam alanları daha geniş noktalara ulaşıyor. Türkiye’de radyo kültürünün etkisi ve yaşam içerisindeki önemi son derece fazla olduğundan özellikle de Türk web sitelerinde radyo kültürünün etkilerini en net şekilde görebilmek mümkün oluyor. 

Hatta günümüz modern Türkiye’sinde internet üzerinde yer almakta olan pek çok web sitesi doğrudan online radyo dinleme imkanı sunuyor. Özellikle de Türkiye’de yayın hayatına devam etmekte olan radyo kanallarının kitle iletişim aracı yönünden gelişen teknoloji ile birlikte biraz daha geri planda kalması üzerinde büyük bir devrim ile modern teknolojiyi kendi yayınlarına entegre etme başarısını göstermeleri sonucunda online radyo dönemi Türkiye’de hayata geçti. 

Son yıllarda Türkiye’de herkes radyo kanallarını daha yoğun şekilde internete erişim sağlayarak takip etmeyi tercih ediyor. Özellikle de tüm radyo kanallarının tek bir platform üzerinde toplanıyor olması istenen radyo kanalının daha pratik ve daha kolay bir şekilde dinlenebilmesine yardımcı olduğundan radyo dinleyicisinin ilk tercihi olarak öne çıkıyor. Türkiye’de yayın hayatına çok uzun süredir devam eden veya yayın hayatına yeni başlamış olan pek çok radyo kanalı bulunuyor. 

Özellikle son yıllarda oldukça popüler hale gelen online radyo hizmetleri ile neredeyse tükenme noktasına gelen radyoculuk yeniden Türkiye’de insanların yaşamlarının her alanına dokunan bir kitle iletişim aracı olma özelliğine kavuştu. Bu alanda popüler müziği insanlara taşıyan radyo kanalı Kral Pop dinle seçeneği ile internetin fenomeni durumunda bulunuyor. 

Yayın programları, eğlenceli saatleri ve çok daha geniş müzik portföyü ile başta Ankara olmak üzere Ankara sevdalılarının olduğu her yerden en çok dinlenen radyoların başında gelen Radyo İlef de internetin en çok dinlenen Türk radyo kanallarının başında kendisine yer buluyor.