Geçtiğimiz hafta UEFA Kongresi’nde açıkladığı, ceza verirken fail ile tüzel kişiliklerin ayrılması gerektiği düşüncesini tekrarlayan Erdoğan, “8 takım birden ligden düşerse ne olur, futbol biter. Ceza davası ile Futbol Federasyonu’nun kararını birbirinden ayırmak lazım” dedi.

Erdoğan “Kurumların kapatılmasına karşıyım. Failler cezalandırılmalı, tüzel kişilikler değil. Siyasette de böyle, partiyi 4-5 kez kapatıyorsunuz, yenisi kuruluyor” diyor.

“Şike konusunda da cezaların şahsiliğinden bahsetmiştiniz?” sorusu üzerine ise şunları söylüyor:

“Doğru. Platini’ye de söyledim. O da “Haklısınız ama uygulama böyle” dedi. Ben de “Düzeltelim o zaman” dedim. Şike sahaya yansımış mı bakılır, ceza ona göre verilir. Şikeyi sahadakiler mi yaptı, saha dışındakiler mi? Saha dışındakiler isteyerek yapmışsa, saha içindekilerin haberi yoksa, o zaman suçları ne? Bu durumda kulübü cezalandırmak neden? Para cezası vermek neden? 7-8 takım birden küme düşerse ne olur? Futbol biter, 10 yıl yerinden kalkamaz. Ceza davası ile federasyon kararlarını birbirinden ayırmak lazım. Platini’ye İngiltere örneğini verdim. Orada holiganlar yüzünden Thatcher İngiliz kulüplerinin Avrupa’ya çıkışını 5 yıl yasakladı. Ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri yıl Avrupa’da şampiyon oldular. Şimdi de son derece centilmence futbol oynuyor, seyrediyorlar. Platini’ye İngiltere örneğini verdim. Orada holiganlar yüzünden Thatcher İngiliz kulüplerinin Avrupa’ya çıkışını 5 yıl yasakladı. Ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri yıl Avrupa’da şampiyon oldular. Şimdi de son derece centilmence futbol oynuyor, seyrediyorlar."

Başbakan Erdoğan, Seul’den Tahran’a uçarken yakıt ikmali sırasında gazetecilerle sohbet etti. Konu yine şike iddialarına geldi. Başbakan, “Şike konusunda siz ‘suçun şahsiliği’ vurgusunda bulunmuştunuz?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

Şike sahaya yansımış mı bakılır

Doğru. Platini’ye söyledim. O da “Haklısınız ama uygulama böyle” dedi. Ben de “Düzeltelim o zaman” dedim. Şike sahaya yansımış mı bakılır ve karar ona göre verilir. Aksi halde kulübü cezalandırmak neden?

Para cezası vermek neden? 8 takım birden ligden düşerse ne olur, futbol biter. Ceza davası ile Futbol Federasyonu’nun kararını birbirinden ayırmak lazım.

Platini’ye de İngiltere örneğini verdim. Orada holiganlar yüzünden Thatcher (Margaret Thatcher, İngiliz Başbakanı, 1979-1990) İngiliz takımlarının Avrupa’ya çıkışını 5 yıl yasakladı. Ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri sene de şampiyon oldular"

TÜRK takımları arasında Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde etmelerine rağmen gidemeyen takım F.Bahçe oldu.

Geçtiğimiz sezon birinci olan F.Bahçe, şike iddiları nedeniyle Devler Ligi’ne gidemedi.

Bizim hayvanlara ceza az demişti



devamı 2.sayfada...

UEFA Heysel Faciası için sadece Liverpool’a ceza verecekken, Başbakan Thatcher tüm İngiliz kulüplerinin 5 yıl Avrupa’ya gitmemesini sağlamıştı.

HEYSEL Faciası’nın ardından, ülkesinin takımlarına hiç acımayan dönemin İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher kendi cezalarını kendisi verdi.

UEFA’nın, Liverpool-Juventus maçından sonra sadece Liverpool’a ceza vermesi bekleniyordu. Bu cezanın da 3 yıl olacağı konuşuluyordu. Ancak Thatcher, “Bizim hayvanlara bu ceza az” dediği tarihi çıkışı ile sadece Liverpool’un değil, tüm İngiliz takımlarının cezalandırılmasını istedi.