Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada bir asker şehit oldu, 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışmanın 2-3 saat sürdüğü belirtiliyor.
Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde sabah saat 04.50 sıralarında farklı yönlerden sızan kalabalık PKK grubu ile güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı. İlçeye giriş ve çıkışlar askerler tarafından kapatılırken, merkezden takviye birlikler getirildiği, jandarma ve emniyet binaları etrafında çatışmaların olduğu, çevrede bazı binalarda yangınların çıktığı belirtildi. 

1 KADIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yaralı polisler Tunceli Jandarma Komuntalığına ait Skorsky helikopterleriyle Tunceli devlet hastanesine getirildi. Helikopter destekli operasyon başlatılırken 2 Cobra helikopteri PKK'lıların kaçış yönlerini ateş altına aldı. İlçenin dış kesimlerinde zaman zaman çatışmalar sürüyor. Çatışmada polis karakoluna yakın olan Nazimiye sağlık ocağının isabet aldığı, 2 ambulansın PKK ateşi sonucu yandığı öğrenildi. Sağlık ocağı bahçesinde yaşanan çatışmada bir kadın PKK'lı ölü ele geçirildi.

İHA'nın haberine göre ise PKK'lı grup, Tunceli'nin Nazımiye İlçe merkezinde bulunan polis karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi ve çatışma bu saldırının ardından yaşandı.