Özellikle koronavirüslü günlerde birçok vatandaşın evinde kullandığı ve aynı zamanda eleştirdiği Netflix internet yayın platformu üzerine KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Yıldırım bir paylaşımda bulunarak bu platformun tamamen Türk ailesi yapısına saldırdığını ve çarpık ilişkilerin her bölümde ön plana çıkarıldığını ifade etti.


İşte Yıldırım’ın açıklamaları: "Netflix Sinema Platformu üzerine; 
Sevgili arkadaşlar, dostlar.
İçinde bulunduğumuz bu salgın hastalık sürecinde, mücbir sebeplerden dolayı, malumunuz yaklaşık iki aydır evlerimizdeyiz. Evde çalışıyor, pek nadir dışarıya çıkıyoruz. Bu durum ister istemez, evde sosyal faaliyetler yapmayı da zorunlu kıldı. Bu bağlamda yeni yöntemler ürettik, yeni uygulamalar geliştirdik ama çoğunlukla klasik zaman geçirme aktivitelerini kullandık.
Ben de evde film seyredebilme adına, NETFLIX denilen platforma abone oldum ve yaklaşık iki aydır bu platform üzerinden film seyrediyorum. BUGÜN İTİBARİ İLE NETFLIX ABONELİĞİMİ İPTAL ETMİŞ BULUNMAKTAYIM.
Peki neden, sosyal medya üzerinden bunu duyurmak ihtiyacı hissettim. Hemen açıklıyorum;
Netflix, ABD merkezli dijital yayın platformu. İlk günden beri izlediğim her film ya da dizi içerisinde Türk gelenek ve göreneklerine, Türk örf ve adetlerine, Türk aile yapısına ve dini inançlarımıza aykırı birçok senaryo ya da kurgu ile karşılaştım. Her film ya da dizi kendi içinde kesinlikle bir çarpık ilişki üzerine kurgulanmış durumda.
Önceleri, bu platform için, gerek ulusal basında ve gerekse uluslararası haber kaynaklarında çıkan olumsuz haberlerin ve olumsuz eleştirilerin abartıldığını düşünenlerdendim. Hatta bazı haber kaynaklarımızda, bunun batı medeniyetlerinin, bizim gibi toplumların aile yapısını bozmaya yönelik bir çalışma olduğunu okumuştum ve buna inanamamıştım.
Ama bugün itibari ile buna kesinlikle ve şiddetle katıldığımı belirtmek isterim. Bu nedenle üyeliğimi iptal ettim.
Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu ve bunun gibi organizasyonlardan şiddetle uzak durması gerekir. Bunun için ebeveynlerin çok daha dikkatli olmasını öneriyorum.
NETFLIX’e hayır diyorum.
Saygılarımla.."