Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ilk olarak Uşak Valiliği'ni ziyaret etti. Uşak Valisi ve protokolü tarafından karşılanan Bakan Ergün, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Uşak’ta özellikle son 10 yıldaki sanayi alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiği söyleyen Bakan Ergün, “Türkiye’de her geçen gün gerek geri dönüşüm sektörü olsun, gerekse tekstil olsun büyük yatırımlar yapan Uşak bu konuda yerini sağlamlaştırıyor. Bizler de bakanlığımızca bu konuda Uşak’a elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Uşak’ta daha önce 40 milyon dolar civarında olan ihracat rakamları şimdi baktığımızda 200 milyon dolarlar seviyesine ulaşmıştır. Bu rakamlar Uşak’ta bulunan iki Organize Sanayi Bölgesi tarafından gerçekleştirilen rakamlardır. Bakanlığımız olarak bu rakamları nasıl arttırırız, ne gibi çalışmalar yaparız bunları değerlendireceğiz” diye konuştu. Deri konusunun da çok önemsedikleri bir konu olduğunu anlatan Bakan Ergün, şunları söyledi: “Sanayi olsunda nasıl olursa olsun demiyoruz. Toprağı havayı suyu koruyan önemseyen bir sanayi anlayışını önemsiyoruz. Tabii ki dericilikte çevre açısından dikkatle yürütülmesi gereken bir iştir. İhtisas organize sanayi bölgeleri bu nedenle kurulmuştur. Bunlardan bir tanesi de Uşak’ta var olan Karma Organize Sanayi Bölgesidir. Süreç içinde çevreye zarar veren sanayi kuruluşu varsa bunların OSB’lere yönlendirilmesi, zorlanması hatta teşvik edilmesi elbette her zaman gündemimizde olan bir konudur. Hangi sanayi tesisi çevreyi kirletiyor bunun tespiti tek, tek yapmak lazım. Zaten çevreyi kirleten bir sanayi tesisine kesinlikle izin vermiyoruz”.

BİZİM YAPTIĞIMIZI BABA OĞLUNA YAPMIYOR
Yeni iş kuracak girişimcilere ciddi destekler verdiklerini söyleyen Bakan Ergün, “Girişimci olmak isteyen fikir üretecek olanlar hemen bize gelecek fikrini sunacak. Şahıs şirketini kurarken hemen 100 bin TL hibe olarak biz veriyoruz. İsterse batırsın hiç önemli değil. Biz onun fikrine güvendiğimiz için vereceğiz. Ayrıca KOSGEB girişimcilik kurslarına katıldıklarında kendi iş yerini oluşturduklarında 30 bin hibe 70 bin TL faizsiz 4 yıl ödemesiz kredi veriyoruz. Babasının oğluna yapmayacağı imkanları girişimciye sunuyoruz” şeklinde konuştu.

"SURİYE AYNI İHLALİ YİNE YAPARSA, YİNE VURACAĞIZ“
Suriye helikopterinin Türk savaş uçakları tarafından vurulmasının ardından bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan Bakan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilindiği üzere bizim bir uçağımız Suriye’nin sınır ihlali çevresinde düşürülmüştü. İç savaşın olduğu Suriye’de bu ihlaller fazlalaşmaya başladı. Bu doğrultuda Suriye’ye olan angajman kurulları birkaç ay önce değiştirilmişti ve Suriye’ye de bu konuda bildiri gönderildi. Sınır ihlali söz konusu olduğunda ve bunda ısrar edilmesi halinde uçak veya helikopterlerin düşürüleceği ve diğer operasyonların yapılacağı kamuoyuyla da paylaşıldı. Dün akşam ise gerekli uyarılar yapıldığı halde ihlale devam eden Suriye helikopteri, Malatya’dan kalkan bir uçağımız tarafından füze ile vurularak düşürüldü. Bu Türkiye’nin sınır güvenliği açısından önemli bir konudur. Angajman kurulları değişmediği sürece Suriye’den tarafımıza yapılan sınır ihlallerinde uçak olsun helikopter olsun kesinlikle vurulacaktır”.